Fokus je najvažniji, da ostanemo mirni i staloženi: Partizanov debitant među stativama spreman da ispuni dečački san!

25.09.2023

10:31

0

Autor: A. S.

Jovanović spreman da zablista

Fokus je najvažniji, da ostanemo mirni i staloženi: Partizanov debitant među stativama spreman da ispuni dečački san!
Aleksandar Jovanović slavi sa saigračima - Copyright MN Press

Ostala su još dva dana do prvog fudbalskog derbija u novoj sezoni Superlige. Partizan i Crvena zvezda igraće po 171. put, a u sredu od 19 sati, crno-beli će biti domaćini.

Nakon prošle sezone, koju su okončali sa mnogo problema, tek na četvrtoj poziciji, što se smatra velikim podbačajem u istoriji kluba, sada su krenuli nešto drugačije, pa golovima u finišu mečeva, upisuju trijumfe. Kako se bliži derbi, tako je i atmosfera sve vrelija, a u Humskoj priželjkuju tri boda.

Golman crno-belih na ovom meču biće Aleksandar Jovanović, koji će tako debitovati u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala, o čemu je govorio za sajt kluba.

- Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu najveću utakmicu u dresu Partizana. Sa te strane, ovo je veliki događaj za mene! - počeo je Jovanović, pa dodao:

Žuka i Moreira omiljeni

- Dok nisam bio u Partizanu, pošto sam dugo bio u inostranstvu, derbije sam pratio sa istočne tribine stadiona. Igrači koje sam baš voleo su bili Žuka i Moreira, a od naših - Sale Ilić i Danko Lazović. Oni su mi ostali u lepom sećanju.

- Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam svoj fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu.

Ono što je primetno od samog dolaska među crno-bele, Jovanović je onaj tip igrača koji voli pritisak na utakmici i bolje igra u takvim uslobima. 

- Ja volim pritisak i trudim se da ga kanališem na pozitivnu stranu, kroz pozitivnu energiju koja može da donese prevagu na terenu. Na taj način kanališem pritisak koji se stvare oko ekipe i golmana. Što se tiče derbija, kad počne utakmica, tu sve staje! Tada je najvažnije da budeš fokusiran, da ne obraćaš pažnju na to da li si ispred protivničke tribine, da li braniš na njihovom ili na stadionu Partizana. Sva uzbuđenja i euforija su do trenutka kada počne utakmica, a onda se sve završava i kreće fokus na detalje. Jer, na ovakvim utakmicama, detalji odlučuju rezultat - smatra golman Partizana, a potom je otkrio i šta očekuje od derbija:

Bodovna prednost na tabeli

- Stvorili smo prednost od 4 boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne treba se uljuljkati. Ali, opet  sa druge strane, imamo lepu prednost koju treba nagraditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako da se tako spremamo da uđemo u derbi.

- Biće teška, zahtevna utakmica, sa puno detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju.

Ima Jovanović šta da poruči i navijačima i saigračima pred okršaj sa večitim rivalom.

- Poruka Grobarima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sada. Ne znam da li će doci ili ne, ja ih ovim putem zovem. A svi koji dođu, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sada. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna, kada iz minusa okrećemo utakmicu. A što se tiče poruke igračima, samo da ostanemo staloženi i mirni u onome što želimo i taktičkim zamislima. Fokus je najvažniji. Fokusirani, staloženi, mirni i energični! Protiv večitog rivala, u dresu Partizana, sa te strane - veliki događaj za mene!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike