Srbija prva prošla u finale Evrovizije! Evo kojih još 9 zemalja ćemo gledati

07.05.2024

23:15

0

Prvo polufinalno veče je završeno, predstoji im ljuta borba u subotu

Srbija prva prošla u finale Evrovizije! Evo kojih još 9 zemalja ćemo gledati
Ko je prošao u finale Evrovizije - Copyright Profimedia

Prvo polufinale “Pesme Evrovizije” 2024. godine održano je večeras u Malmeu u Švedskoj, a 15 zemalja se predstavilo najbolje što je umelo.

Ipak, mesto u finalu bilo je samo za njih desetoro, a voditeljke Malin Okerman i Petra Mede su saopštile i koje su to zemlje osigurale svoju poziciju za 11. maj. Inače, ove večeri stručni žiri nije glasao, već je sve zavisilo isključivo od glasova publike.

Profimedia
Voditeljke prvog polufinala Evrovizije 2024

Zemlje koje ćemo gledati u finalu su - Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg.

Podsetimo, večeras se u polufinalu predstavila i srpska predstavnica Teya Dora sa pesmom “Ramonda”, a Arena Malme je pratila našu predstavnicu od početka do kraja. Da je ostavila utisak, pokazalo se i time što je prva proglašena za prolazak u finale.

Drugo polufinalno veče zakazano je za četvrtak, 9. maj, kada ćemo dobiti još 10 zemalja predstavnica, dok će veliki spektakl biti ove subote, 11. maja. Njima će se tada pridružiti i zemlje koje se nikad ne takmiče, odnosno one koje su uvek u finalu a to su - zemlja u kojoj se održava takmičenje, u ovom slučaju Švedska, te Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Španija i Italija.

Pet navednih zemalja su one koje najviše doniraju za održavanje Evrovizije, pa su zato uvek u finalu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike