Učenici bakljadom slavili kraj, pa napravili haos! Prvi snimci velikog požara u osnovnoj školi (VIDEO/FOTO)

17.05.2024

12:33 >> 13:52

0

Postoje snimci sigurnosnih kamera kojima je sve zabeleženo

Učenici bakljadom slavili kraj, pa napravili haos! Prvi snimci velikog požara u osnovnoj školi (VIDEO/FOTO)
Copyright RINA

Tokom jutarnjih sati na Osnovnoj školi "Vlado Milić" u podgoričkom naselju Donja Gorica došlo je do velikog požara koji su izazvali učenici 9. razreda dok su slavili polumaturu u dvorištu ove obrazovne ustanove.

- Na livadi smo primetili prvi zapaljenu gumu, potom i dim na krovu škole. Odmah smo alarmirali vatrogasce i policiju, zatim i evakuisali sve učenike. Nema povređenih što je najvažnije. Odmah ispod krova koji je goreo nalazi se učionica. Koliko za sada znamo oštećen je krov i ta jedna učionica u kojoj se nalazi voda. Samo saniranje požara je pri kraju, čekamo zvaničan izveštaj - kažu za RINU nadležni u OŠ "Vlado Milić".

Prema prvim informacijama sa terena do požara je došlo kada je grupa učenika na krov bacila baklju tokom slavlja.

- Postoje snimci sigurnosnih kamera kojima je sve zabeleženo. Policija će sve to pregledati. Sada je rano da bilo šta kažemo dok ne stignu zvanični izveštaji - kažu u ovoj podgoričkoj školi.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Službe zaštite i spašavanja Podgorica požar na osnovnoj školi je brzo lokalizovan. Na teren su odmah poslata dva vozila i vatrogasci-spasioci koji su uspeli da obuzda plamen.

Ministarstvo prosvete osudilo neprimereno ponašanje

Crnogorsko Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija osudilo je neprimerno ponašanje tokom proslave polumature učenika završnih razreda OŠ "Vlado Milić” u Podgorici, u kojoj je, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, došlo do požara i zatražilo sankcije za odgovorne i počinioce.

Ministarstvo je zahvalilo Upravi policije i Službi zaštite i spašavanja na blagovremenoj reakciji zahvaljujući kojoj, kako kažu, nije došlo do težih posledica.

- Ministarstvo će insistirati na adekvatnom utvrđivanju odgovornosti i sankcionisanju svih učesnika ovog incidenta. Apelujemo na nadležne organe da pooštre kaznenu politiku jer je za to krajnje vreme i niko nema prava da ugrožava bezbednost dece i zaposlenih u školama i uništava državnu imovinu - navodi se u saopštenju resora prosvete.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike