Predsednik Vučić: Od 13. do 17. maja najteža nedelja za Srbiju

01.05.2024

10:38

0

Predsednik je podsetio i na to da su juče prvi put u sedištu UN na panelu "Jednaka pravda za sve"

Predsednik Vučić: Od 13. do 17. maja najteža nedelja za Srbiju
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je kada će zakazati glasanje za rezoluciju o Srebrenici i kada će biti Savet evrope povodom Kosova i Metohije.

- Najverovatnije će 13. ili 14., svakako u nedelji između 13. i 17 glasanje. Najverovatnije će Savet Evrope biti odluka 17. ujutru. Svakako će nam to biti najteža nedelja, od 13. do 17. Tabliraće Rezoluciju 09. kako se to kaže, ovi kosponzori. Nemci kao glavni, Amerikanci kao pomagači. Teško da će 10. da stignu, tako da 13. najverovatnije.

Predsednik je podsetio i na to da su juče prvi put u sedištu UN na panelu "Jednaka pravda za sve".

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 - Ja ću i danas popodne da imam sastanak sa celim našim timom, na vezi sam i sa Njujorkom, po prvi put smo u UN imali porodice naših žrtava, ne znam zašto to ranije niko nije radio, ništa mi nije jasno. Valjda se ljudi plaše da se suprostave velikim - rekao je Vučić.  

Podsetimo, žrtve su govorile pred više desetina predstavnika zemalja članica Ujedinjenih nacija. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Oni su poslali jasnu poruku da su i Srbi bili žrtve toga rata u kome je stradalo oko 120.000 stanovnika BiH. Oni su pokazali da nema hijerarhije među žrtvama tj. da su žrtve ravnopravne i da odgovornost za počinjene zločine pripada svima odnosno da svi koji su krivi za počinjenje zločine moraju biti pozvani na odgovornost i da je to jedini put da se dođe do pomirenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike