Predsednik Vučić organizovao: Po prvi put u sedištu UN svedočile srpske žrtve rata u BiH!

30.04.2024

21:30

0

Oni su poslali jasnu poruku da su i Srbi bili žrtve toga rata u kome je stradalo oko 120.000 stanovnika BiH

Predsednik Vučić organizovao: Po prvi put u sedištu UN svedočile srpske žrtve rata u BiH!
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je po prvi put organizovao da u sedištu Ujedinjenih nacija svedoče srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini i ispričaju svoju priču.

Žrtve su govorile pred više desetina predstavnika zemalja članica Ujedinjenih nacija. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Oni su poslali jasnu poruku da su i Srbi bili žrtve toga rata u kome je stradalo oko 120.000 stanovnika BiH. Oni su pokazali da nema hijararhije među žrtvama tj. da su žrtve ravnopravne i da odgovornost za počinjene zločine pripada svima odnosno da svi koji su krivi za počinjenje zločine moraju biti pozvani na odgovornost i da je to jedini put da se dođe do pomirenja.

Inače taj panel koji je održan u sedištu UN održan je pod nazivom "Jednaka pravda za sve žrve rata u BiH - jedini put ka pomirenju".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike