Kopola otkrio koja tri glumca smatra najvećim svih vremena: Za jednog možda niste čuli, ali je s razlogom na ovoj listi (FOTO)

18.05.2024

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Ko god je gledao neke od filmova ovih umetnika, složiće se sa mišljenjem slavnog reditelja

Kopola otkrio koja tri glumca smatra najvećim svih vremena: Za jednog možda niste čuli, ali je s razlogom na ovoj listi (FOTO)
Copyright Profimedia

Kada se govori o najvećim glumcima svih vremena, mnogo je različitih mišljenja, ali retko koje ima težinu Frensisa Forda Kopole, koji je pre nekoliko dana na filmskom festivalu u Kanu imao svetsku premijeru svog najnovijeg filma "Megalopolis", na kome je radio punih 40 godina. 

Tanjug/Daniel Cole/Invision/AP
 

Kao tri najveća glumca svih vremena Kopola je izdvojio ova imena: 

Marlon Brando

Legendarni Marlon Brando igrao je je u dva Kopolina filma - "Kumu" i "Apokalipsi danas". Njegova izvedba u "Tramvaju zvanom želja" donela mu je prvu nominaciju za Oskara, nakon čega su usledile četiri uzastopne nominacije za prestižnu nagradu.

Profimedia
 

Oskara je osvojio dva puta. Za kultnu ulogu Vita Korleonea u "Kumu" i za Terija Maloja u ostvarenju "Na dokovima Njujorka". Brando je bio i ostao jedan od najcenjenijih glumaca svih vremena, pa ne čudi što ga Kopola svrstava među najbolje u istoriji.

Lorens Olivije

Na pitanje o izboru glumca za Vita Korleonea, reditelj je jednom prilikom izjavio da je nakon dugo vremena shvatio nešto o odabiru uloge. Naime, ona je mogla da pripadne samo "najboljem glumcu na svetu".

Profimedia
 

- Konačno smo shvatili da moramo da angažujemo najboljeg glumca na svetu. Bilo je tako jednostavno. Svelo se na Lorensa Olivijea ili Branda - rekao je Kopola za Plejboj jednom prilikom, a njegov stav teško da je iznenadio ikoga ko je video Olivijea kako glumi.

Pol Mjuni

Ime Pola Mjunija možda znaju samo strastveni ljubitelji filma, ali on je bio jedna od pravih filmskih zvezda. Igrao je u 23 filma i bio jedan od prvih pravih metodskih glumaca, pa se smatra pionirom modernog "metodskog glumca".

Profimedia
 

- Pol Mjuni je bez dileme najveći glumac modernog doba i, kao što je rekao Brando, nadahnuće za ono što gluma zapravo jeste - napisao je jednom prilikom reditelj na svom Instagram profilu. To je ponovio i Al Paćino, čiji je kultni film "Lice sa ožiljkom" zapravo rimejk istoimenog filma sa Mjunijem u glavnoj ulozi iz 1932. godine, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike