Džesika Lang dobitnica nagrade za doprinos filmu: Više umetničkih lica slavne glumice

03.05.2024

11:00

0

"Uvid u njen očaravajući opus obećava fascinantan susret"

Džesika Lang dobitnica nagrade za doprinos filmu: Više umetničkih lica slavne glumice
Džesika Lang - Copyright Profimedia

Nagrada Međunarodnog filmskog festivala u Minhenu "CineMerit" za doprinos filmu biće uručena američkoj glumici Džesiki Lang, saopštili su danas organizatori.

Profimedia
 

Kako je najavljeno, na festivalu koji će biti održan u Minhenu od 28. juna do 7. jula Lang će predstaviti posetiocima "izbor filmova koji su posebno dragi njenom srcu".

Umetničke fotografije, nastale tokom pandemije

- Uvid u njen očaravajući opus obećava fascinantan susret sa ovogodišnjom dobitnicom "CineMerit" nagrade - navodi se u saopštenju.

Profimedia
 

Lang će, povodom festivala, od 1. jula do 8. septembra u Nemačkom pozorišnom muzeju u Minhenu prvi put javno predstaviti izbor umetničkih fotografija, nastalih tokom pandemije u opustelom Njujorku iz svoje knjige "Derive".

Decenijama se obnavlja kao glumica

Direktor festivala Kristof Griner i umetnička kodirektorka Julija Vajgl kažu da je "CineMerit" nagrada njihov način da nagrade "odlične umetnike koji su došli u Minhen sa projektom koji ima značenje i sa važnim ciljem".

Profimedia
 

Ističu da se Lang već decenijama neprekidno obnavlja kao glumica, a da je njena izložba fotografija "prilika da se otkrije još jedno lice njenih umetničkih dostignuća".

Džesika Lang je poznata po nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su “Tootsie”, “Frances” i "Blue Sky”, a tokom karijere osvojila je dva Oskara, nagradu Toni, tri Emija i pet Zlatnih globusa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike