Američki pukovnik tvrdi da će Zelenski biti svrgnut do kraja specijalne operacije: "Otići će mirno, ili će biti streljan, otrovan"

17.05.2024

23:43

0

Prema rečima pukovnika, takođe je moguć scenario po kome će lideru kijevskog režima dozvoliti da napusti zemlju i ode, na primer, na Kipar

Američki pukovnik tvrdi da će Zelenski biti svrgnut do kraja specijalne operacije: "Otići će mirno, ili će biti streljan, otrovan"
Daglas Mekgregor - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Rob Banks/Profimedia

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski biće uklonjen sa te pozicije do kraja specijalne operacije, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u emisiji na Jutjub kanalu „Džadžing fridom“.


„Sumnjam da će se to dogoditi unutar zemlje i njegovi ljudi od poverenja će morati da odu mirno ili će na kraju biti postavljeni uza zid i streljani, otrovani ili nešto drugo, ko to zna“, istakao je on.

Prema rečima pukovnika, takođe je moguć scenario po kome će lideru kijevskog režima dozvoliti da napusti zemlju i ode, na primer, na Kipar.

Istovremeno, Mekgregor je dodao da je sama činjenica njegovog uklanjanja očigledna.

„Mi ništa nećemo raditi, držaćemo se po strani, čekaćemo dok ta tragedija ne izbije. Čak ne mislim da će se CIA ili M-6 obavezno umešati kako bi sklonili Zelenskog“, zaključio je Mekgregor.
Profimedia
 


Pored toga, on je istakao da ruske snage mogu doći do Odese, ako kijevski režim ne pristane na pregovore.

Predsednika Ukrajine Zelenskog upozoravaju da će u suprotnom ruske snage zatvoriti prolaz na liniji fronta istočno od Dnjepra.

Istovremeno, Mekgregor je dodao da će Rusija obezbediti stvaranje neutralne demilitarizovane zone.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, ali kampanja nije održana zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je izjavio da nije vreme za izbore i dodao da na to pitanje treba staviti tačku.

Ministarstvo odbrane saopštilo je prethodno da su ruski vojnici napredovali u dubinu odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti. Ruske snage već nekoliko dana aktivno napreduju u tom području.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike