Filmska jurnjava kroz Dragačevo! Policajci u više navrata pucali u vozilo u kom su bila trojica 20-godišnjaka

30.04.2024

21:31

0

Policija je u zvaničnom izveštaju navela da vozač "folksvagen golfa", kojim je upravljao 20-godišnjak iz sela Rti, nije stao na znak "stop"

Filmska jurnjava kroz Dragačevo! Policajci u više navrata pucali u vozilo u kom su bila trojica 20-godišnjaka
Ilustracija/potera - Copyright Foto: Printskrin/Instagram/192.rs

U Dragačevu se odigrala prava drama kada su pripadnici policije prilikom potere za vozilom u kom su bila trojica mladića, duge čitavih 40 kilometara, u više navrata, prema rečima punomoćnika mladića iz automobila, upotrebili vatreno oružje, saznaje Morava info.

Policija je u zvaničnom izveštaju navela da vozač "folksvagen golfa", kojim je upravljao 20-godišnjak iz sela Rti, nije stao na znak "stop", nakon čega su saobraćajni policajci krenuli za njim u pokušaju da ga zaustave.

Sve se odigralo u subotu, a kada se potera pretvorila u pravu filmsku jurnjavu kroz atare nekoliko dragačevskih sela. U jednom trenutku automobil koji je praćen skrenuo je u šumu, a u vožnju po nepristupačnom terenu dao se i policijski auto. Prema rečima pravnih zastupnika mladića koji je bio u putničkom vozilu, tada su policajci iz auta u pokretu nekoliko puta pucali u pravcu drugog automobila.

Očigledno poznajući teren, policajci su na jednoj lakat krivini napravili sačekušu, izašli iz vozila i zapucali na automobil čim se pojavio.

24sedam/M.S.
 

- Na toj lakat krivini pronađene su četiri čaure - rekli su Moravi info punomoćnici oštećenih.

"Golf" je bio u pokretu još nekoliko stotina metara, a iz njega su izletela trojica izbezumljenih momaka i pobegla glavom bez obzira u nepoznatom pravcu. Sledećeg dana obavešteni su advokati, koji su insistirali da se izvrši uviđa, a on je i obavljen u ponedeljak po nalogu osnovnog tužioca u Ivanjici.

- Ustanovljeno je da je na mladiće u vozilu ispaljeno najmanje deset metaka. Jedan metak pronađen je u pneumatiku, na samom vozilo primetno je više oštećenja od metaka, u unutrašnjosti vozila pronađena su dve ili tri zrna. Pretpostavlja se da još nekoliko zrna ima ispod tapacirunga. Jedan projektil je prošao bukvalno na centimetar od mesta gde je sedeo putnik na zadnjem sedištu vozila - rekla je punomoćnik oštećenih.

Tužilac je naložio izjave od aktera i uviđaj, pokrenuo postupak po službenoj dužnosti i izjazniće se u pogledu kvalifikacije dela.

Iz Policijske uprave u Čačku su potvrdili da se ovaj incident dogodio, a o svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku preduzimaju mere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti u vezi sa navedenim događajem. Ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv policijskih službenika biće preduzete zakonom odgovarajuće mere. O svemu je obavešten Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Čačku.

Zakonom o policiji i to članom 124/128 jasno je definisano u kojim situacijama policija sme da potegne oružje. Pri obavljanju policijskih poslova policijski službenik može upotrebiti vatreno oružje samo ako upotrebom drugih sredstava prinude ne može postići zakoniti cilj u izvršenju zadatka i kad je apsolutno nužno da od sebe ili drugog odbije istovremeni protivpravni napad kojim se ugrožava njegov ili život drugog lica, stoji u Zakonu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike