"Bosanski recept smrti" za Strahinju Stojanovića: Raznet u eksploziji bombe pod njegovim džipom, Kolumbijka ranjena, a Čaruga u bekstvu!

12.09.2022

18:55

0

Milivoje Lovrenović Čaruga, ugostitelj iz Gradiške, osumnjičen za eksploziju u kojoj je poginuo Stojanović

"Bosanski recept smrti" za Strahinju Stojanovića: Raznet u eksploziji bombe pod njegovim džipom, Kolumbijka ranjena, a Čaruga u bekstvu!
Copyright Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Strahinja Stojanović (30) raznet je u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip "BMW X5" u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, pre tačno dve godine. Sa njim u vozilu bila je i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45), koja je samo lakše povređena.

Strahinja je u eksploziji izgubio obe noge i posle tri dana podlegao je povredama u Urgentnom centru. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Milivoje Lovrenović (50), zvani Čaruga, koji je u bekstvu.

Eksplozija se dogodila 13. septembra 2020. godine u podzemnoj garaži zgrade u elitnom naselju West 65 u novobeogradskoj Ulici omladinskih brigada. Stojanović je likvidiran po receptu smrti koji koriste prekodrinske ubice. Korišćen je eksploziv pentrit P-500, velike razorne moći, koji proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu, a oblikuje se kao plastelin i lako se švercuje preko granice.

YouTube/Rudar7
 

Operativni podaci policije ukazivali su na to da je Stojanović, najverovatnije, lociran preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke, koja se od njega nije odvajala šest meseci pre toga. Ona je vrlo aktivna na Instagramu, ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa Strahinom.

Njih dvoje su tog leta boravili na Zlatiboru i Kopaoniku, a ona je svaki zajednički trenutak beležila i objavljivala lokacije na kojima su se u tom trenutku nalazili, što je, po svemu sudeći, olakšalo posao egzekutorima.

Kolumbijka je u u Srbiju ušla šest meseci ranije, neposredno pred početak vanrednog stanja zbog korona virusa, posle čega nije napuštala Srbiju.

Odale ga tetovaže

Milivoje Lovrenović, ugostitelj iz Gradiške, osumnjičen da je 13. septembra ubio Stojanovića u Novom Beogradu, identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se videli na snimcima kamera video-nadzora. Lovenović je, kako se vidi na tim snimcima, na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv je nosio u rancu na leđima.

Lovrenović je u eksplozivnu napravu, kako je pokazala istraga, stavio matice od šrafova da bi bila ubojitija. Kobnog dana snimljen je još u ranim jutarnjim časovima, kako napušta "štek" stan na Vračaru.

U prvom planu skupoceni sat na spomeniku

Na godišnjicu ubistva Strahinje Stojanovića, na spomeniku od crnog mermera, na Novom bežanijskom groblju, postavljena je fotografija na kojoj je nag do pojasa, a u prvom planu je skupoceni sat na njegovoj ruci. Stojanovićev grob, na kome dominira njegova fotografija, oivičena u ram od mesinga boje zlata, ostao je prekriven buketima svežeg cveća nakon pomena. Ovaj ručni sat, u nekoliko varijanti, košta od osam do devet hiljada evra, a ostalo je nepoznato da li je taj komad nakita Stojanović dobio od neke drage osobe na poklon.

Imao je na sebi kompletnu biciklističku opremu, uključujući i kacigu i naočare za sunce. Majica mu je, međutim, bila sa kratkim rukavima, pa su se na njegovim rukama videle karakteristične tetovaže. Električnim biciklom prošao je pored Hrama Svetog Save, a zatim se kroz centar grada spustio do reke Save i preko mosta prešao na novobeogradsku stranu.

Usput je Lovrenovića snimilo desetak kamera, uključujući i onu u naselju West 65 u Novom Beogradu, gde je ubica u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin džip.

Bicikl bacio u Savu

Osumnjičeni se posle podmetanja bombe vozio biciklom oko Strahinjinog naselja i čekao ga je da izađe džipom na ulicu. U vozilu su tad bili Stojanović i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez. Čim su odmakli niz Ulicu Omladinskih brigada, ubica je telefonom aktivirao eksploziv, koji je ubio Strahinju i ranio Kolumbijku.

Strahinja sa devojkom Sonjom Foto: Instagram
 

Lovrenović se zatim odvezao do Save i bacio bicikl u vodu. Na obali se presvukao i kamera ga je tad uhvatila bez kacige i jasno mu se videlo lice na snimku. Ista kamera snimila je i Lovrenovićev ožiljak na nozi. Kad se presvukao, pobegao je i od tada ga kamere više nisu "uhvatile". Istražitelji su bili sigurni da je odmah pobegao iz Srbije, ilegalno preko Drine.

Pored snimaka kamera, Lovrenovića su razotkrili i njegovi biološki tragovi nađeni na eksplozivu i u stanu u kom se krio na Vračaru, što je potvrdilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Poznati policiji

Čaruga, kako zovu Lovrenovića, vlasnik je više ugostiteljskih objekata u BiH, a dobro je poznat njihovoj policiji zbog nasilničkog ponašanja, iznude i pokušaja ubistva. Milivoje dobro barata eksplozivom, što je najverovatnije naučio tokom rata devedesetih godina. Poslednji put je bio u žiži javnosti u decembru 2019, godine kad je snimljen kako ide ulicom u Gradiški i puca u vazduh iz dva pištolja, a navodno je tada slavio rođenje unuka.

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz
 

Strahinja je takođe bio dobro poznat našoj policiji, a u medijima je ranije povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranovićem iz Crne Gore, koji su likvidirani u mafijaškom ratu crnogorskih klanova.

Strahinjino ime dovođeno je i u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, braniocem Luke Bojovića, a široj javnosti postao je poznat 2019. godine posle identičnog napada u zemunskom naselju Galenika.

Tada je Stojanović posle eksplozije njegovog džipa pukom srećom prošao bez povreda, ali je njegova tadašnja devojka, španska misica Olac Bilbao Gonzales (22), umalo ostala bez obe noge.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike