Zoran Milanović se sada "zakačio" i sa ministrom odbrane

01.11.2020

17:12

0

Posle sillnih prepucavanja sa hrvatskim premijerom Plenkovićem, hrvatski predsednik oštar i prema ministru odbrane

Zoran Milanović se sada "zakačio" i sa ministrom odbrane
Copyright Zoran Milanović/Profimedia

Već dva dana traje prepucavanje između predsednika Zorana Milanovića i ministra obrane Maria Banožića oko organizacije polaganja venaca povodom Svih svetih.

Milanović je Plenkovića pozvao da zajedno polože vence, ali to se nije dogodilo jer su iz vlade kazali kako je sve već bilo dogovoreno ranije.

“Napisati kako ‘Vlada RH nije zatražila Počasno-zaštitnu bojnu u 11.00 sat’ za 30. oktobar kako bi obeležila dan Svih svetih znači ili da je ministar obrane sam sebe uhvatio u laži ili je bio prisiljen lagati da zaštiti predsednika Vlade. Trećeg nema”, napisali su juče iz Kancelarije predsednika.

Iz Ministarstva odbrane Republike Hrtvatske su kazali kako Banožić svojom odlukom nije odredio datum polaganja venaca državnog vrha.

“Kad već u Kancelariji predsednika RH očito imaju puno vremena za smišljanje medijskih performansa i uvreda prema članovima Vlade, mogli su i navodnu nameru za zajedničkim obeležavanjem pokazati i tako da su na vreme izravno kontaktirali urede državnih službanika s kojima su želeli organizovati pojedini događaj”, stoji u saopštenju MORH-a.

Sad su se javili iz Milanovićeve kancelarije.

“Kancelarija za odnose s javnošću ministarstva obrane, para političko telo koje ne treba poistovećivati s ministarstvom, a posebno ne s Glavnim stožerom i čiji zadatak je da politički opslužuje svoju stranku u saopštenju od 31. oktobra opet nije objasnilo zašto Kancelarija Predsednika Republike nikada nije ni obaveštena niti uključena u pripremu Odluke o obeležavanju dana Svih svetih i Dušnog dana, a kojom je bilo predviđeno zajedničko polaganje venca predsednika Republike, Vlade i Hrvatskog sabora. Ne objašnjavaju ni svoju (isključivu) ulogu u pripremi Programa obeležavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana 30. oktobra i 2. novembra 2020. Ključne informacije su prećutali pa ćemo još jednom ministru obrane osvežiti memoriju”, piše na početku saopštenja.

Inače, nakon nedavne pucnjave na Markovom trgu u Zagrebu premijer Andreja Plenković je izavio da je aktuelni šef države još od 2016. kriv za širenje govora mržnje prema njemu.

Navodno je taj incident bio usmeren protiv Plenkovića.

Plenković bio meta napada na trgu u Zagrebu?! (FOTO) 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike