Crna Gora u pojedinim gradovima pooštrava, a u drugim popušta mere: Ulcinj, Žabljak i Pljevlja u problemu

10.10.2020

14:49 >> 14:51

0

Autor: A. B.

Institut za javno zdravlje objavio je listu kumulativne incidencije koronavirusa za period od 26.09. do 09.10 u 00:00 na osnovu koje se od ponedeljka primenjuju

Crna Gora u pojedinim gradovima pooštrava, a u drugim popušta mere: Ulcinj, Žabljak i Pljevlja u problemu
Copyright Profimedia

Najnepovoljniji trendovi kretanja oboljevanja su u opštinama Žabljak, Pljevlja, Ulcinj, Podgorica, Budva i Danilovgrad, pa je za očekivati da se i u ovim opštinama tokom sledećeg vikenda započne sa primenom restriktivnijih mera pod uslovom da se trenutni nivo oboljevanja ne smanji i bolest ne stavi pod kontrolu

Mere su ublažene u Nikšiću, Beranama, Andrijevici i Rožajama, dok su pooštrene u Ulcinju, Pljevljima i na Žabljaku.

U Nikšiću je ukinuta zabrana izlaska posle 22 časa, dok ugostiteljski objekti (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotela, ostali zatvoreni i ostaju na snazi zabrana okupljanja u objektima stanovanja.

Iste mere kao za Nikšić, važe i za Pljevlje.

U Beranama, Rožajama, Andrijevici, Ulcinju i na Žabljaku ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 22 sata, a za stolom mogu da sede najviše dve osobe.

– U cilju adekvatnog postupanja i reagovanja na kretanje oboijevanja od novog koronavirusa (SARS-CoV-2) Institut za javno zdravlje predložio je uvođenje metodologije na kojoj će se po automatizmu a u zavisnosti od četrnaestodnevnih opštinskih stopa incidencije (broja novih slučajeva infekcije registrovan tokom prethodnih 14 dana u odnosu na broj stanovnika opštine) zasnivati dalje postupanje i implementaciju restriktivnih mera. Sve navedene protivepidemijske mere se moraju sprovoditi najmanje 14 dana od dana započinjanja implementacije – ističe sa u saopštenju NKT.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike