Putin zamera Bajdenu zbog "proturske retorike", ali uočava veliki plus u odnosu na Trampa

15.10.2020

09:06 >> 14:49

0

Autor: A. Bulatović

Putin zamera Bajdenu zbog "proturske retorike", ali uočava veliki plus u odnosu na Trampa
Copyright Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da primećuje protursku retoriku kod američkog kandidata Džoa Bajdena. Ipak, ohrabruje ga kako kaže, izjave o kontroli naoružanja.

– Što se tiče kandidata Demokratske stranke, svedočimo poprilično oštroj proturskoj retorici, a nažalost, na to smo naviknuti. Bajden je javno rekao da je spreman za produženje Novog START programa, sporazumu između Moskve i Vašingtona o nuklearnom naoružanju koji ističe u februaru – naveo je prvi čovek Rusije.

Drugi deo izjave povezuje se sa činjenicom da se za sada, u toku vladavine Donalda Trampa, ne dolazi do konkretnog dogovora oko sporazuma i njegovog produženja, iako je saradnik predsednika Amerike za kontrolu naoružanja ranije ove nedelje rekao da je “postignut važan napredak u tom polju”.

Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Inače, glavni akteri predsedničkih izbora u SAD, Donald Tramp i Džo Bajden, u sredu uveče prepustili su pozornicu zamenicima Majku Pensu i Kamili Heris na debati koja je bila važnija nego uvodna.

Putin se u intervjuu objavljenom na njegov 68. rođendan osvrnuo na stanje u Kirgistanu i sukobu u Nagorno-Karabahu.

– Nadamo se da će sve biti rešeno na miran način, da će se uspostaviti demokratski politički proces u Kirgistanu. Što se tiče Jermenije i Azerbejdžana, mora da se zaustavi tragedija. Ljudi umiru, veliki su gubici na obe strane, verujemo da će sve biti što pre gotovo – dodao je Putin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike