Delo "srpskog Gaudija" biće vraćeno u život! Pogledajte kako će izgledati zgrada nekadašnje Pošte na Savskom trgu (FOTO )

23.01.2023

12:13

3

Jednom od najlepših zdanja predratnog Beograda biće vraćen originalni izgled


Komentari (3)

Magvey

24.01.2023 11:10

Sjajna vest, ali - pozadina ce neutralisati njenu lepotu. I slepcu je jasno da zgrada zeleznicke stanice i poste niposto ne stvaraju estetski sklad da betonom i zgradama Beograda na vodi - on ih "jedu". Jednostavno - ne uklapaju se.

Auror

24.01.2023 11:26

Pored Sokola i obnove pojedinih starih predratnih fasada, ovo je jedina dobra stvar koju su politicari uradili za svih 30 godina od raspada Jugoslavije i jos je za arhitekturu Beograda sto je ogroman presedan sa obzirom da unistavaju prirodu Srbije i stara zdanja po Beogradu da bi izgradili sto vise kvadrata za pranje para. Slazem se sa prethodnim komentarom, nazalost zgrade koje se grade u ime pranje para ce ugusiti sve sto predstavlja jugoslovensku i srpsku kulturu. Najbolje jedna suma sa visokim drvecem da se nadje izmedju Beograda na vodi i Savskog trga dok ne popune i tu kvadrate kao sto su na Medakovicu gde komsija komsiji preskace terasu i gleda u vc iz kuhinje.

Preporučujemo