Pretresena kuća osumnjičenog za požar u kom su stradale 24 osobe: Detaljno opisan postupak spaljivanja psihijatrijske ustanove

18.12.2021

09:27

0

U izvještajima medija navodi se da su pronađeni tragove nafte koja je možda korišćena za podmetanje požara

Pretresena kuća osumnjičenog za požar u kom su stradale 24 osobe: Detaljno opisan postupak spaljivanja psihijatrijske ustanove
Tan2021-12-17_4828777_0 - Copyright Kyodo News via AP

Japanska policija izvršila je danas pretres kuće jednog od pacijenata klinike za mentalne bolesti u kojoj je požar uništio ceo sprat i odneo živote 24 osobe koje su se zadesile u vatrenoj stihiji.

Jedan inspektor policije u Osaki rekao je za AP da je jedan muškarac, pacijent klinike, mogući osumnjičeni.

Oko pola sata pre izbijanja požara u osmospratnici registrovana je manja vatra u kući osumnjičenog gde je pronađena knjižica pacijenta koji je prebačen na kliniku, potvrdio je istražitelj.

Prema rečima svedoka koje su intervjuisali japanski mediji, jedan muškarac je ušao u kliniku u centru Osake noseći papirnu kesu koju je stavio na pod, uz grejalicu pored recepcije i potom je šutnuo nogom.

Nakon toga iz kese se izlila zapaljiva tečnost, ceo spart je ubrzo zahvatila vatra i raširio se oblak gustog dima.

Policija nije nikoga uhapsila, a osumnjičeni je prebačen na kliniku zbog povreda i neće biti saslušan dok se ne bude oporavio.

U izvještajima medija, uključujući i nacionalnu televiziju NHK, navodi se da su pronađeni tragove nafte koja je možda korišćena za podmetanje požara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike