Zatvorenici zapalili zatvor u Tajlandu: Nastao opšti haos, ima ranjenih (FOTO)

17.12.2021

15:24

0

Nije prijavljeno da je iko ubijen tom prilikom

Zatvorenici zapalili zatvor u Tajlandu: Nastao opšti haos, ima ranjenih (FOTO)
c1_2233771 - Copyright Krabi Pitakpracha Foundation

Nekolio stotina zatvorenika zapalilo je zatvor na jugu Tajlanda tokom nemira koji su izbili jer su zatvorenici tražili bolju zdravstvenu negu za obolele od koronavirusa, saopštili su danas zvaničnici.

Oko 400 zatvorenika u najvećem zatvoru u provinciji Krabi napravilo je haos u četvrtak uveče kada je jedna grupa zatražila da se zaraženi koronavirusom premeste iz zatvora i odvedu na lečenje, rekao je ministar pravde Tajlanda Somsak Tepsutin.

Oni su prvo uništili imovinu u prostoru za spavanje i podmetnuli požare, rekao je jedan policijski zvaničnik, a prenosi list Bangkok post.

 

 

U zatvor je poslato oko 300 policajaca i pripadnika drugog bezbedbosnog osoblja, prenosi AP.

Tri zatvorenika, koja su pokušala da se popnu i preskoče zid zatvora, ranjena su nakon što su na njih ispaljeni gumeni meci.

Nije prijavljeno da je iko ubijen tom prilikom.

Nakon pregovora, koji su održani tokom noći, pokrajinski guverner Putipong Sirimat pristao je da odmah pošalje 14 teško obolelih zatvorenika na lečenje.

 

 

Pošto je red ponovo uspostavljen u petak, Putipong je rekao novinarima da je pokrajinsko zdravstveno osoblje obezbedilo brze testove za neke od zatvorenika i da je otkriveno da je 200 zatvorenika zaraženo koronavirusom.

Žene koje se nalaze u zatvoru poslate su u druge ustanove kako bi se izbegla prenatrpanost objekta u kom se nalazi više od 2.000 ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike