"Deda mraze donesi municiju!" Skandal trese SAD: Kongresmen i familija poziraju sa oružjem nekoliko dana posle masakra u školi! (FOTO)

05.12.2021 | 08:01

Republikanski kongresmen Tomas Masi je na društvenoj mreži pored fotografije napisao: "Srećan Božić! P.S. Deda Mraze, donesi nam municiju!"

Copyright Printscreen/Twitter/Thomas Massie

Američki kongresmen juče je objavio fotografiju na kojoj on i njegova porodica poziraju sa oružjem oko božićne jelke, što je izazvalo gnev Tviter zajednice.

Naime, ono što je šokantno je da je gotografija objavljena samo nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Mičigenu i ubistva četiri tinejdžera.

 

 

Republikanski kongresmen Tomas Masi iz savezne države Kentaki je na ovoj društvenoj mreži napisao pored objavljene fotografije."Srećan Božić! P.S. Deda Mraze, donesi nam municiju."

Masi je naime, objavio fotogafiju sebe i još  šest drugih osoba koje drže vatreno oružje nalik mitraljezu M60, poluautomatsku pušku AR-15 i puškomitraljez Tompson.

Džonatan van Norman koji vodi Masijevu kampanju, još nije odgovorio na zahtev za komentar.

Objavu je, između ostalih, osudio i demokratski kongresmen iz Kentakija Džon Jarmut.

Masakr u malom gradu u Mičigenu

AP Photo/Paul Sancya
 

 

Itan Krambli (15) usmrtio je u utorak četiri srednjoškolca u Oksfordu, malom gradu u Mičigenu, hicima iz poluautomatskog pištolja.

Povređeno je još šest učenika i nastavnik, a događaj je ponovo pokrenuo burne debate o bezbednosti u školi, kontroli oružja i pravu na posedovanje oružja.

Njegovi roditelji, Džejms i Dženifer Krambli, uhapšeni su nakon što su istražitelji u petak podneli tužbu protiv njih za ubistvo iz nehata. Roditelji su uhapšeni nakon potere i za svakog od njih je određena kaucija od po 500.000 dolara.

Onisu navodno sinu kupili oružje kao božićni poklon i ignorisali znakove da bi mogao uslediti masakr.

 Prema američkom zakonu, oružje kao što su mitraljezi ograničeno je na vojsku, policiju i civile koji su dobili posebne dozvole za oružje proizvedeno pre maja 1986. godine, navodi Rojters.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/Independent