Više od 200 migranata nasilno ušlo u Poljsku: Graničari brzo reagovali

25.11.2021

14:34

0

Migranti su se ponašali agresivno

Više od 200 migranata nasilno ušlo u Poljsku: Graničari brzo reagovali
Ilustracija - Copyright Tanjug/Leonid Shcheglov/BelTA via AP

Više od 200 ilegalnih imigranata nasilno je prešlo granicu i iz Belorusije ušlo na teritoriju Poljske, saopštila je danas portparolka Poljske granične straže Ana Mihaljska.

Proboj se dogodio sinoć oko 19 časova na deonici graničnog odreda u Čeremši, prenele su RIA Novosti.

Migranti su se ponašali agresivno, gađali su kamenjem i motkama snage bezbednosti, a aktivno su ih podržavale beloruske službe, dodala je Mihaljska.

- Oko 230 osoba prešlo je na poljsku stranu na udaljenosti od nekoliko metara. Oni su privedeni i vraćeni na graničnu liniju - precizirala je i dodala da je sedam osoba ostalo na teritoriji Poljske, a petoro kojima je bila potrebna medicinska pomoć hospitalizovano.

- Bili su iscrpljeni, učestvovali su u napadu na našu granicu. Imaju svakakve ogrebotine. Znamo da im je stanje stabilno. Lekari kažu da će za nekoliko sati moći da izađu iz bolnice - zaključila je Mihaljska.

Prema podacima Granične službe, na teritoriji Belorusije u blizini granice nalazi se nekoliko hiljada migranata koji nameravaju ilegalno da uđu u Evropsku uniju.

Poljska služba je tokom proteklog dana zabeležila 375 pokušaja ilegalnog ulaska, a 56 ljudi će biti proterano iz zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike