Penzionerka napisala oproštajno pismo, pa pokušala da operiše samu sebe: Nije mogla više da trpi bolove

23.11.2021

15:32

0

Na drastičan potez odlučila se zbog vanredne situacije u bolnicama koje su pune inficiranih koronavirusom

Penzionerka napisala oproštajno pismo, pa pokušala da operiše samu sebe: Nije mogla više da trpi bolove
oproštajno pismo - Copyright vk.com/Viktoria Shutova

Ruska penzionerka koja je bolovala od raka pokušala je da operiše samu sebe jer nije uspela da dobije „pravovremenu" medicinsku pomoć, pošto su doktori bili usredsređeni na zaražene koronavirusom, otkrila je bolničarka u utorak.

Pišući na sajtu društvenog medija VK, Viktorija Šutova je saopštila je da se radi o starojoj ženi iz Viborga, u blizini Sankt Peterburga, koja je preživela Drugi svetski rat i opsadu Lenjingrada. Penzionerkino telo pronađeno je pored oproštajne poruke, napisane za slučaj da operacija pođe po zlu i da se sumnja da je neko drugi odgovoran za njenu smrt. 

Ona je, međutim, preživela intervenciju koju je izvela sama na sebi.

Prema rečima Šutove, ženi nije mogla da bude ukazana lekarska pomoć zbog trenutne situacije sa koronavirusom, pa je ona odlučila da uzme stvar u svoje ruke. Ona pati od ascita, koji se ispoljava nakupljanjem tečnosti u abdomenu, što otežava kretanje obolelog, zbog čega je ona pokušala da na samoj sebi izvede paracentezu, to jest da izvuče tečnost iz trbušne duplje.

- Nije bila sigurna da će operacija uspeti. Ona nije doktor, pa je napisala poruku o samoubistvu kako niko ne bi pomislio da joj je to uradio neko drugi - rekla je Šutova.

Ona je otkrila i da je žena sada primljena u bolnicu, gde stručna lica brinu o njoj i pokušavaju da joj ublaže bol.

- Zahvaljujući toj baki, živimo u svetu bez fašizma. Sada je najvažnije da sami prema sebi ne postanemo fašisti - istakla je Šutova.

Nakon što je njena objava privukla pažnju medija, zainteresovale su se i lokalne vlasti, koje su odlučile da nešto preduzmu po tom pitanju. Prema rečima Irine Safonkine, portparolke lenjingradske regionalne vlade za socijalna pitanja, veteranka dobija „svu neophodnu pomoć“.

Pored toga, regionalni zdravstveni komitet otkrio je da je pokrenuo istragu celokupne situacije koja je dovela do toga. Kako je saopšteno, do planirane operacije nije došlo jer je ženi dijagnostikovan koronavirus, pa je operacija morala da bude odložena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike