Dok Austrijanci čekaju sastanak guvernera, Beč već dodatno pooštrio korona mere

19.11.2021

06:11

0

Austrijska vlada danas će održati sastanak sa guvernerima, na kojem će razmatrati dalje delovanje u cilju zaustavljanja eksponencijalnog rasta broja obolelih od koronavirusa

Dok Austrijanci čekaju sastanak guvernera, Beč već dodatno pooštrio korona mere
vienna-gb69b89a67_1920 - Copyright Pixabay

U Beču su danas stupile na snagu dodatno pooštrene epidemiološke mere, koje su donele "2G plus" pravilo u pojedinim oblastima.


Tako će za odlazak u lokale noćne gastronomije ili na manifestacije, ali i za veće kulturne i sportske manifestacije, vakcinisane osobe, ali i oni koji su preležali koronavirus, morati da imaju i negativan PCR test.

Proširuje se i obaveza nošenja FFP2 maski na sve javne zatvorene prostore, pa su tako obavezne u gastronomiji do predviđenog mesta za sedenje gostiju.

Za osoblje gastronomije, trgovine i uslužnih delatnosti, takođe je uvedena opšta obaveza nošenja maski. Pored toga zaposleni u svim zatvorenim prostorima moraju nositi FFP2 maske.

To, kako nalaže uredba, važi u svim zatvorenim prostorima u kojem je fizički kontakt sa drugim osobama neizbežan.

Tokom jučerašnjeg dana, bilo je govora i o zaključavanju Gornje Austrije i Salcburga, ukoliko tokom današnjeg sastanka ne bude uveden lokdaun na teritoriji cele zemlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike