Australijski zvaničnik zapretio nevakcinisanima: Život će vam biti mizeran, nećete moći da se sakrijete (VIDEO)

14.11.2021

08:59

0

Autor: 24sedam

Antivaksere je nazvao "ludacima"

Australijski zvaničnik zapretio nevakcinisanima: Život će vam biti mizeran, nećete moći da se sakrijete (VIDEO)
kris peri - Copyright Youtube/9 News Australia

Predsednik Australijske lekarske komore u Kvinslendu, Kris Peri, zapretio je građanima koji se i dalje nisu vakcinisali protiv koronavirusa.

- Ako se ne vakcinišete, život će vam biti mizeran. Nećete moći da se sakrijete - poručio je Peri u teelvizijskom obraćanju.

Australija mesecima poziva građane da se što pre vakcinišu, ali kako su svi ostali načini ubeđivanja propali, Peri je poslao mračno upozorenje.

On je upozorio da će čak i oni koji imaju opravdani razlog zašto ne mogu da se vakcinišu imati problema jer "neće moći da dođu do lekara koji će im to odobriti". Govoreći o kaznama, on je naveo da "pacijenti koji lažu mogu da budu optuženi za prevaru".

- Pabovi i klubovi treba da vide da li su gosti vakcinisani pre nego što ih puste unutra ili će bankrotirati - dodao je.

Država Kvinslend je građanima dala rok do 15. decembra da se u potpunosti vakcinišu inače će imati problema u nalaženju posla i pri ulasku u javne prostore.

Peri je one koji pokušavaju da izbegnu vakcinaciju "ludacima".

Najavljene su i kazne od 1378 australijskih dolara za sve koji prekrše pandemijske odredbe. Istovremeno, poslodavcima je rečeno da pozovu policiju ako posumnjaju da neko krši mere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike