Rat u Gazi ne jenjava: Izraelci odgovorili Hamasu nizom raketa

22.11.2020

09:06

0

Autor: A. Bulatović

Nije bilo neposrednih izveštaja o povređenima, niti žrtvama

Rat u Gazi ne jenjava: Izraelci odgovorili Hamasu nizom raketa
Copyright Profimedia

Izraelska letelica gađala je u nedelju više lokacija u pojasu Gaze kao odgovor na raketu ispaljenu ranije sa palestinske teritorije, saopštila je izraelska vojska.

Dok nekoliko militantnih grupa deluje van palestinske enklave, Izrael drži vođe Hamasa u Gazi odgovornim za svu raketnu vatru sa teritorije i obično pogađa ciljeve Hamasa kao odgovor.

Izraelska vojska je u izjavi navela da su borbeni avioni i helikopteri pogodili dva mesta za proizvodnju raketne municije, podzemnu infrastrukturu i bazu za obuku pomorskih snaga Hamasa.

Kasno u subotu, palestinski militanti u Gazi ispalili su raketu prema Izraelu, aktivirajući sirene za vazdušni napad u južnom izraelskom gradu Aškelonu.

Beduini – pustinjski nomadi na večitom udaru Izraela

Izraelska policija rekla je da je raketa nanela štetu strukturi u oblasti Aškelon, otprilike 10 kilometara severno od Gaze, ali nije bilo povređenih.

Izrael i Hamas, islamska militantna grupa koja traži izraelsko uništenje, ogorčeni su neprijatelji koji su vodili tri rata i brojne okršaje otkako je Hamas preuzeo vlast u Gazi 2007. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike