Princ Endru tražio od američkog suda da odbaci tužbu protiv njega: Navodi o seksualnom uznemiravanju su „neosnovani"

30.10.2021

10:08

0

U tužbi se navodi da je princ imao seksualne odnose sa Džufrijevom bez njenog pristanka i da je znao koliko je imala godina

Princ Endru tražio od američkog suda da odbaci tužbu protiv njega: Navodi o seksualnom uznemiravanju su „neosnovani"
AP21299814864045 - Copyright AP photo

Britanski princ Endru zatražio je od suda u Njujorku da odbaci tužbu koju je protiv njega pokrenula Amerikanka Virdžinija Roberts Džufri.

Advokati vojvode od Jorka poručili su da „neosnovanu tužbu" treba odbaciti jer Džufri nije dokazala svoje tvrdnje, navodi BBC.

Advokati princa Endrua u sudskom podnesku navode da je njegova „ukaljana reputacija samo poslednja kolateralna šteta skandala Epstajn".

U dokumentu se takođe kaže da je optuživanje člana najpoznatije svetske kraljevske porodice za ozbiljno nedolično ponašanje pomoglo Džufri da pokrene medijsku hajku na internetu i tradicionalnim sredstvima informisanja.

Džufri tvrdi da je dovedena u Ujedinjeno Kraljevstvo sa samo 17 godina i da je tada bila primorana na seksualni odnos s britanskim princom Endruom navodeći da ju je on zlostavljao, a sin britanske kraljice Elizabete konstantno negira njene tvrdnje.

Džufri, koja je bila i podnosilac krivične prijave protiv osuđenog seksualnog prestupnika investicionog bankara i milionera Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endru seksualno napastvovao u Londonu i Njujorku.

U tužbi se navodi da je princ imao seksualne odnose sa Džufrijevom bez njenog pristanka i da je znao koliko je imala godina, kao i da je bila „žrtva trgovine ljudima“.

U tužbi takođe piše da je princ seksualno zlostavljao Džufrijevu, tada poznatu kao Virdžiniju Roberts, tri puta, u kući Epstajnove saradnice Gislejn Maksvel u Londonu, kao i u Epstajnovoj kući na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Princ je formalno primio tužbu za seksualni napad koju je podnela Virdžinija Džufri, a on i Džufri saglasili su se da je tužba uručena od 21. septembra, prema zajedničkom podnesku pred američkim okružnim sudom u Menhetnu, i Endru je imao rok do 29. oktobra da formalno odgovori na nju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike