Drama na 26. spratu zgrade: Stanarka presekla uže molerima, oni u očaju zapomogali tražeći pomoć (VIDEO)

28.10.2021

12:11

0

Nije jasan motiv žene, ali mediji pišu da je bila besna zbog nenajavljenih radova

Drama na 26. spratu zgrade: Stanarka presekla uže molerima, oni u očaju zapomogali tražeći pomoć (VIDEO)
Printscreen Youtube/Thairath Online

Stanarka jedne višespratnice na Tajlandu presekla je potporni konopac za dva molera, besna jer joj nije najavljeno da će raditi, ostavivši ih da vise iznad 26. sprata dok ih jedan bračni par nije spasio, saopštila je policija u sredu.

Policija u Pak Kretu, koji se nalazi severno od glavnog grada Tajlanda, saopštila je da se žena sada suočava sa optužbama za pokušaj ubistva i uništavanje imovine, prenosi AP.

U saopštenju se ne navodi šta je bio motiv osumnjičene da preseče konopac, ali su tajlandski mediji javili da je očigledno bila frustrirana kada su se radnici pojavili ispred njene sobe, a nije imala najavu da će se izvoditi radovi tog 12. oktobra.

Video-snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje kako dva radnika mole stanare na 26. spratu da otvore prozor i puste ih unutra.

Jedan od molera, državljanin Mjanmara po imenu Song, rekao je tajlandskim medijima da su se on i njegova dva prijatelja spustili sa 32. sprata zbog sanacije pukotine na zgradi.

Printscreen Youtube/Thairath Online
 

Kada je stigao do 30. sprata, osetio je da je konopac teži i kada je pogledao dole video je da neko na 21. spratu otvara prozor i seče mu konopac.

Pokušao je da zatraži pomoć iz drugih stanova, ali niko nije bio unutra, dok je treći kolega nastavio da ih pridržava sa poslednjeg sprata.

Stanarka koja ih je spasila, Praphaivan Setsing, rekla je da je njen suprug, Britanac, primetio jednog od radnika koji je signalizirao za pomoć i pozvao je da razgovara sa njima.

Uprava zgrade uputila je molere da prijave incident policiji, a 34-godišnja žena je prvo negirala da je odgovorna, ali je policija poslala presečeni konopac na otisak prsta i DNK analizu, prenose mediji.

U sredu su se žena i njen advokat pojavili u policijskoj stanici.

Nakon što joj je policija pokazala snimke sigurnosnih kamera i forenzičke dokaze, priznala je, ali je negirala bilo kakvu nameru da ubije radnike.

Osumnjičena je privremeno puštena, a policija će podneti krivičnu prijavu sudu u roku od 15 dana, a ona bi mogla da se suoči sa zatvorskom kaznom do 20 godina ako bude proglašena krivom za pokušaj ubistva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: V. T.

Najčitanije Vesti