Prisiljena na strogo mirovanje: Kraljica Elizabeta otkazala još jedno putovanje

26.10.2021

18:06

0

Danas se prvi put pojavila u javnosti posle boravka u bolnici, ali zamak u kom boravi ne planira da napusti još neko vreme

Prisiljena na strogo mirovanje: Kraljica Elizabeta otkazala još jedno putovanje
Tan2021-10-16_165225614_0 - Copyright Tanjug/AP photo

Kraljica Elizabeta II neće prisustvovati klimatskom samitu COP26 u Glazgovu pošto joj je savetovano da se odmori, saopštila je Bakingemska palata.

- Posle saveta da se odmori, kraljica je preuzela lakše dužnosti u Vindzoru - navodi se u saopštenju, prenosi agencija Rojters.

Dodaje se da je „njeno Veličanstvo sa žaljenjem odlučilo da ne putuje u Glazgov kako bi prisustvovala klimatskom samitu".

Tanjug/AP photo
 

Odluka britanske kraljice da ne prisustvuje klimatskom samitu COP26 u Glazgovu sledeće nedelje bila je „razumna mera predostrožnosti" i ona se nada da drugi njenu odluku neće iskoristiti kao razlog da propuste ovaj događaj, rekao je izvor iz Bakingemske palate.

Kraljica će se okupljenim delegatima obratiti putem snimljene poruke, dodaje se u saopštenju palate.

Kraljica Elizabeta ostala je prošle srede jednu noć u londonskoj privatnoj bolnici Kralj Edvard VII, a nakon što je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama" zbog neodređene bolesti koja koja nije ni na koji način povezana sa koronavirusom, navodi Rojters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: V. T.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike