Razbijena međunarodna banda u Hongkongu: Za švercovane lekove novac stizao i iz Crne Gore

26.10.2021

07:23

0

Autor: M. M.

Akcija je sprovedena nakon višemesečne istrage

Razbijena međunarodna banda u Hongkongu: Za švercovane lekove novac stizao i iz Crne Gore
Ilustracija - Copyright Pixabay/RayMediaGroup

Policija u Hongkongu razbila je međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila švercom lekova, a kojoj je na posebne račune, između ostalih zemalja i iz Crne Gore, uplaćivan novac za sprovođenje kriminalnih operacija. 

Kako prenosi portal "news.abs-cbn.com", policija je zasad utvrdila da je na račune kriminalaca novac za švercovane lekove stizao iz Crne Gore, Bugarske i Švajcarske, prenosi portal RTCG.

Na tim računima nađeno je oko dva i po milliona dolara.

Akcija je sprovedena, kako se tvrdi, nakon višemesečne istrage, tokom koje je otkriveno da se iz Hongkonga klijentima širom sveta šalju švercovani lekovi, a da se zauzvrat novac pripadnicima kriminalne grupe prebacuje iz inostranstva, uključujući Crnu Goru.

Osumnjičeno je nekoliko ruskih i uzbekistanskih državljana, a među uhapšenima je i devojka stara 27 godina, optužena da je vodila operativni centar u Hung Homu, kao i dva direktora lažne kompanije bez evidencije o vođenju posla.

- Finansijska istraga je otkrila da je oko 11 miliona HK dolara (oko milion i po američkih dolara) prebačeno na bankovni račun pomenute devojke, a devet miliona HK dolara deponovano je na drugi račun, koji je pripadao lažnoj kompaniji, između januara 2019. i septembra 2021. godine - piše u tekstu.

Policija veruje da su ovi bankarski računi korišćeni za prikupljanje i pranje novca dobijenog od inostranih kupaca švercovanih lekova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike