Bali pogodio snažan zemljotres: Izazvao klizišta, usmrtio najmanje tri osobe, među njima i trogodišnju devojčicu (VIDEO)

16.10.2021

07:48

0

Upozorenje na cunami nije izdato, ali je građanima preporučeno da budu u pripravnosti i spremni za potencijalne naknadne potrese

Bali pogodio snažan zemljotres: Izazvao klizišta, usmrtio najmanje tri osobe, među njima i trogodišnju devojčicu (VIDEO)
Tan2021-10-16_61515868_0 - Copyright Tanjug/AP photo

u zemljotresu jačine 4,8 stepeni po Rihteru koji je rano jutros pogodio indonežansko ostrvo Bali poginule su najmanje tri osobe, dok ih je sedam teško povređeno, saopštile su lokalne vlasti.

Agencija za meteorologiju, klimatologiju i geofiziku u Džakarti saopštila je da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara, prenosi agencija Kjodo.

Upozorenje na cunami nije izdato, ali je građanima preporučeno da budu u pripravnosti i spremni za potencijalne naknadne potrese.

Tanjug/AP photo
 

Agencija AP navodi da je epicentar bio 62 kilometra severoistočno od lučkog grada Singaraja i da se zemljotres dogodio pred zoru, pa su ljudi u panici istrčali iz kuća.

Usledio je naknadni potres magnitude 4,3 stepena, na dubini od 282 kilometra.

Rukovodilac Agencije za potragu i spašavanje izjavio je da se još prikupljaju informacije o šteti i žrtvama.

Tanjug/AP photo
 

Zemljotres je izazvao klizišta u brdovitom delu ostva, a najmanje tri sela su odsečena.

U području oko epicentra porušeni su kuće i hramovi, a pod ruševinama je stradala i trogodišnja devojčica.

Do zemljotresa je došlo u trenutku kada se Bali počinje ponovo otvarati za turizam, pošto epidemija koronavirusa počinje da jenjava.

Tanjug/AP photo
 

U četvrtak je Bali ponovo otvoren za međunarodne putnike, prvi put nakon više od godinu dana, pošto se broj slučajeva zaraze koronavirusom u Indoneziji znatno smanjio.

Zemlja je imala oko 1.000 novozaraženih dnevno prošle sedmice, nakon što je u julu dostigla vrhunac od oko 56.000 novozaraženih u toku dana.

Indoneziju, arhipelag na kojem živi oko 270 miliona ljudi, često pogađaju zemljotresi, erupcije vulkana i cunamiji.

Poslednji jak zemljotres zabeležen je u januaru, kada je u potresu magnitude 6,2 poginulo najmanje 105 ljudi, a povređeno skoro 6.500.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: V. T.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike