Život posvetio služeći narodu: Preminuo prvi afroamerički gradonačelnik Njujorka

24.11.2020

12:38 >> 12:39

0

Za vreme njegovog mandata, međutim, bilo je i dosta problema

Život posvetio služeći narodu: Preminuo prvi afroamerički gradonačelnik Njujorka
Copyright Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer, File)

Dejvid Dikins, prvi i jedini afroamerički gradonačelnik Njujorka, preminuo je u 93. godini. Kako je za AP rečeno iz njujorške policije, policajci su u ponedeljak uveče pozvani u Dikinsovu kuću, ali je prema prvim podacima, on preminuo prirodnom smrću.

Dikins je rođen 1927. godine, a kao gradonačelnik Njujorka služio je između 1990. i 1993. U vrema kada je preuzeo funkciju, opisao je Njujork kao “veličanstveni mozaik rasa i religija, nacionalnog porekla i seksualne orijentacije osoba čije su porodice došle juče i pre mnogo generacija preko Ostrva Elis ili aerodroma Kenedi ili u autobusima”.

Pročitajte još: Moda kroz vreme: Izložba „About Time“ u Njujorku prikazuje kako su se trendovi smenjivali u poslednjih 150 godina

Iako je bio veoma posvećen svom radu, za vreme njegovog mandata bilo je i dosta problema, među koijima porast broja ubistava, nezaposlenih i beskućnika.

Dikinsov naslednik Rudi Džulijani, bivši gradonačelnik Njujorka, odao mu je poštu na Tviteru istakavši da je posvetio veliki deo života “služeći našem sjajnom gradu”.

– Njegovu službu svi poštuju i slave – napisao je Džulijani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike