Monika Levinski oplela po Klintonu: Njegova uloga u aferi je bila krajnje neprikladna (VIDEO)

06.10.2021 | 19:41

Autor: Nataša Pavlović

Levinski se svih ovih godina muči da skine ljagu sa svog imena

Copyright Profimedia

Monika Levinski, koja je svojevremeno ponela neslavnu titulu najpoznatije ljubavnice na svetu, izjavila je da je uloga bivšeg predsednika SAD Bila Klintona u njihovoj aferi bila "potpuno neprikladna".

- Važno je zapamtiti da nikada nije ni trebalo da dođemo u situaciju gde je pristanak na odnos pitanje. Tako da je bilo krajnje neprikladno. On je bio najmoćniji čovek, moj šef, imao je 49 godina, a meni je bilo 22, tek sam diplomirala na koledžu. U tim godinama mislim da nisam uopšte mogla da razumem odnos moći, kao što sada to razaznajem vrlo jasno u 48. godini - poručila je Levinski u emisiji Džejka Tapera na CNN-u.

Levinski se ponovo našla u centru pažnje pošto je njena priča sada ispričana i kroz seriju „Impičment: Američka krimi priča“. Ona je radila kao producent i ističe da se u seriji mogu videti neki aspekti Bila Klintona koje ranije nismo imali prilike da uočimo.

Tokom godina Klinton se nije mnogo osvrtao na ovu aferu zbog koje je čak pokrenut i njegov opoziv.

Impičment je preživeo i, čini se, nastavio da živi normalnim životom dok se Levinski sve vreme mučila da skine ljagu sa svog imena.

U jednoj izjavi 2018. godine, bivši predsednik se nevešto branio i rekao da joj ne duguje izvinjenje.

Profimedia
 

- Ne, ne, nikada nisam razgovarao sa njom, ali više puta sam javno rekao da mi je žao. To je veoma različito. Izvinjenje je bilo javno - rekao je tada.

Klinton je kasnije priznao da mu odbrana nije bila baš najbolja i da se osećao užasno što je afera definisala život Monike Levinski.

Što se tiče njenog ličnog prikaza u seriji, Levinski je navela da joj je važno da emisija ne prikaže fotošopovanu verziju njenog života.

Pre 23 godine otkrivena najveća afera u istoriji SAD: Klinton pokušao da se izvuče, ali ga je plava haljina raskrinkala

- Osećala sam da ne treba da budem povlašćena kao producent, i da uopšte ne treba da budem povlašćena. Mislim da je važno preduzeti odgovornost za greške, a ja sam naporno radila da prođem kroz sve to - poručila je.

Levinski je postala poznata zahvaljujući aferi sa Klintonom, a sada radi kao aktivistkinja protiv maltretiranja i zlostavljanja na društvenim mrežama. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam