U pobuni u zatvoru stradala 24 zatvorenika: Neka tela nađena sa odrubljenim glavama (VIDEO)

29.09.2021

08:34

0

Incident se dogodio u zatvorskoj ustanovi u provinciji Guajas, u objektu koji je u poslednjih nekoliko meseci bio svedok krvavih borbi između bandi koje se nadmeću za kontrolu

U pobuni u zatvoru stradala 24 zatvorenika: Neka tela nađena sa odrubljenim glavama (VIDEO)
Printscreen Youtube/Teleamazonas Ecuador - Copyright Printscreen Youtube/Teleamazonas Ecuador

U nederedima u zatvorskoj ustanovi "Penitenciaria del Litoral" u Ekvadoru poginula su najmanje 24 zatvorenika, dok je 48 povređeno, saopštila je danas vlada te zemlje.


To je treća smrtonosna pobuna ove godine u zatvorskom sistemu te države, prenosi agencija Rojters.

Incident se dogodio u zatvorskoj ustanovi u provinciji Guajas, u objektu koji je u poslednjih nekoliko meseci bio svedok krvavih borbi između bandi koje se nadmeću za kontrolu u zatvoru.

- U Centru za lišavanje slobode Guajas N1 aktivirano je upozorenje zbog pucnjave i eksplozija u nekoliko područja - navodi se u saopštenju državne zatvorske agencije SNAI.

- Kao rezultat sukoba, 24 zatvorenika su stradala, a 48 je zadobilo povrede - precizira se u saopštenju. Tela šestorice zatvorenika pronađena su sa odrubljenom glavom.
Vlasti su, kako je saopšteno, uspele da vrate kontrolu nad objektom u popodnevnim satima, nakon ranije evakuacije osoblja i raspoređivanja policajaca u zatvor i vojnih oficira da čuvaju spoljašnjost.
Neredi su izbili u februaru i julu u zatvorskom sistemu u zemlji, u kome je smešteno oko 39.000 zatvorenika. Najmanje 79 ljudi je poginulo u februarskom nasilju, a u julu su stradale najmanje 22 osobe.
Predsednik Giljerlo Laso u avgustu je rekao da će vlada obezbediti veća sredstva za prenatrpani zatvorski sistem za izgradnju novih odeljenja i instaliranje nove opreme radi poboljšanja bezbednosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike