Da li će ovako i kod nas? U Nemačkoj lekari obilaze prodavnice, idu na utakmice i nagovaraju ljude da se vakcinišu

13.09.2021

11:31

0

Autor: J.S.J.

Sve to je deo nedeljne vakcinacione kampanje

Da li će ovako i kod nas? U Nemačkoj lekari obilaze prodavnice, idu na utakmice i nagovaraju ljude da se vakcinišu
A doctor vaccinates a student with the Moderna COVID-19 vaccine, as part of the vaccination campaign called '#HierWirdGeimpft', #Here We Vaccinate, during a visit of the German President at Ruth Cohn School in Berlin, Germany, Monday, Sept. 13, 2021. German President Frank-Walter Steinmeier visits the school to support the special week-long vaccination campaign which people will be offered the shots without appointments. (AP Photo/Markus Schreiber)

Zdravstveni radnici u Nemačkoj obilaze prodavnice brze hrane, hokejaške utakmice i prodavnice za kompjutersku opremu širom zemlje u pokušaju da nagovore ljude da prime vakcinu protiv kovida.

Sve to je, prema pisanju agencije AP, deo nedeljne vakcinacione kampanje u kojoj će ljudima biti ponuđeno da dobiju dozu bez prethodnog zakazivanja na lako dostupnim javnim mestima, koja se objavljuju na državnom sajtu i društvenim medijima, uz slogan “Ovde se nude vakcine”.

Pročitajte još

“Nikada nije bilo lakše doći do vakcine”, izjavila je kancelarka Angela Merkel u video obraćanju za vikend.

Nemačka želi da imunizuje 75 odsto stanovništva, ali je dosad vakcinisano 62,2 odsto.

Ministar zdravlja Jens Špan pravdao je sve veći pritisak na nevakcinisane osobe, uključujući i kraj besplatnom testiranju od sledećeg meseca, kao i neplaćeno odsustvo za one koji su u karantinu u pojedinim nemačkim pokrajinama.

I nemačka kancelarka Angela Merkel apelovala je juče na  stanovništvo da prime vakcinu protiv korona virusa.

-Nikada nije bilo lakše primiti vakcinu. Nikada nije bilo brže – rekla je ona u svom podkastu ukazujući na nekomplikovani način vakcinacije, koja će se sprovoditi na brojnim mestima kako u tramvajima, na stadionima, u džamijama.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam