Putin ide u samoizolaciju zbog korone: Bio u kontaktu sa zaraženima

14.09.2021

09:11 >> 10:16

0

Veliki broj ljudi iz Putinovog okruženja zaražen koronom

Putin ide u samoizolaciju zbog korone: Bio u kontaktu sa zaraženima
Copyright Vladimir Putin / Evgeny Paulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin planira da se samoizoluje zato što je među njegovim poznanicima, sa kojima je nedavno bio u kontaktu, zabeleženo nekoliko zaraženih koronavirusom.

– Ruski predsednik je telefonom razgovarao sa tadžikistanskim kolegom Emomalijem Rahmonom. Kazao je da će zbog povećanja broja novozaraženih u njegovoj pratnji morati da ode u samoizolaciju na određeni period – naveo je Kremlj.

Pročitajte još

Putin će zato onlajn učestvovati na sednici Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB -a, na sastanku Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i na zajedničkom sastanku šefova država zemalja ODKB i ŠOS.

Inače, Putin je vakcinisan domaćom vakcinom “sputnjik”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da je predsednik apsolutno zdrav.

– Predsednik je odlučio da onlajn učestvuje na samitima Šangajske organizacije za saradnju i ODKB, jer je je bio u kontaktu sa osobama koje su obolele i ne treba da dovodi svoje kolege u opasnost – rekao je Peskov.

Naveo je da Putin još neko vreme neće prisustvovati događajima, ali da samoizolacija neće uticati na intenzitet njegovog rada onlajn.

Samo u poslednja 24 sata Rusija je zabeležila 17.837 novih slučajeva kovida 19. Do sada je registrovano više od 7,1 milion slučajeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike