Holanđani ukidaju socijalnu distancu, ali uvode kovid propusnice za ulazak u kafiće, restorane, klubove

15.09.2021

22:52 >> 09:30

0

Autor: 24sedam

Izvor: Tanjug

Više od 70 odsto holandskog stanovništva primilo je najmanje jednu vakcinu protiv kovida 19

Holanđani ukidaju socijalnu distancu, ali uvode kovid propusnice za ulazak u kafiće, restorane, klubove
Profimedia

Holandska vlada danas je najavila da ublažava ograničenja vezana za kovid 19 i da će umesto toga uvesti korona propusnice koje će biti dokaz o vakcinaciji potreban za ulazak u kafiće, restorane, klubove ili na kulturne događaje.

Premijer Mark Rute danas je rekao da će većina mera za socijalno distanciranje biti ukinuta 25. septembra, što je potez koji treba da sledi slične najave u drugim evropskim zemljama, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Preostale mere koje će važiti i dalje su obavezno nošenje maske u javnom prevozu i školama i preporuka da ljudi rade od kuće kada god je to moguće.

Korona propusnice biće potrebne svim osobama starijim od 13 godina za ulazak u restorane, barove, bioskope, muzeje, na koncerte i festivale u zatvorenom i na otvorenom.

– To znači da će na nekim mestima građani morati da pokažu da su vakcinisani, da su imali kovid 19 ili da poseduju negativan test na koronavirus urađen u poslednja 24 sata – objasnio je holandski premijer.

Više od 70 odsto holandskog stanovništva, ili 12,6 miliona ljudi, primilo je najmanje jednu vakcinu protiv kovida 19, dok ih je 65 odsto potpuno vakcinisano, zvanični su podaci.

Broj novoinficiranih pao je na oko 2.000 dnevno, dok se oko 450 pacijenata sa kovidom 19 trenutno leči u bolnicama.

Pročitajte još:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti