Rusija odgovara na provokaciju: Proteran bugarski diplomata iz Moskve

28.12.2020

13:56

0

Autor: J.B.O.

Ruska strana je preduzela ovaj korak kao odgovor na neosnovano proterivanje iz Bugarske u decembru vojnog atašea pri ambasadi Rusije u Sofiji

Rusija odgovara na provokaciju: Proteran bugarski diplomata iz Moskve
Copyright Pixabay

Rusija je proterala Mitka Borisova, pomoćnika vojnog etašea pri ambasadi Bugarske u Moskvi, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Pročitajte još:

– Ambasador Bugarske Atanas Kristin bio je pozvan u MIP Rusije 28. decembra gde mu je uručena nota Ministarstva o proterivanju pomoćnika vojnog atašea pri ambasadi Bugarske u Moskvi potpukovnika Mitka Borisova. Navedenom službeniku je dato 72 sata da napusti teritoriju Rusije – navodi se u saopštenju MIP-a.

– Ruska strana je preduzela ovaj korak kao odgovor na neosnovano proterivanje iz Bugarske u decembru vojnog atašea pri ambasadi Rusije u Sofiji – dodato je u saopštenju.

Da podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske proteralo je ruskog diplomatu zbog optužbi za “špijunažu“, pozivajući se na predstavnika bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.

– Ruski diplomata je proglašen za personu non grata i treba da napusti Bugarsku u roku od 72 časa – saopštio je MIP Bugarske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike