Svi zaposleni da se vakcinišu, ili... Bajden objavio novu odluku

10.09.2021

05:36 >> 07:38

0

Bela kuća procenjuje da će ova naredba uticati na više od 80 miliona radnika u Americi

Svi zaposleni da se vakcinišu, ili... Bajden objavio novu odluku
Copyright Tanjug/Sgt. Kaden D. Pitt/DVIDS U.S. Army via AP)

Predsednik SAD Džozef Bajen izjavio je sinoć da će svi zaposleni u kompanijama sa najmanje 100 radnika morati da budu vakcinisani ili će ići na redovna testiranja na kovid, javlja Si-Bi-Es njuz.

Bela kuća procenjuje da će ova naredba uticati na više od 80 miliona radnika u Americi.

Pročitajte još

– Moj predsednički posao je da zaštitim sve Amerikance. Tako da večeras obaveštavam javnost da ministarstvo rada razvija hitan zakon kojim će se zahtevati da svi zaposleni u firmama od najmanje 100 ljudi moraju da budu potpuno vakcinisani ili će morati jednom nedeljno da pokazuju da su negativni na kovid testu – izjavio je Bajden, dodavši da mnoge velike kompanije već imaju to pravilo.

On je dodao da je suština da će Amerika zaštititi vakcinisane radnike od nevakcinisanih kolega.

Bajden je takođe rekao da će vakcinacija biti tražena od zdravstvenih radnika koji prihvataju jedno od dva tipa zdravstvenih osiguranja – Mediker ili Medikejd, kao i za sve vladine zaposlene i ugovorce i još neke kategorije.

Nova obavezna vakcinacija deo je strategije Bele kuće od šest koraka u borbi protiv delta soja koronavirusa, strategije u koju je uključeno i davanje treće, buster doze, sa ciljem da se spreči povećan broj slučajeva, hospitalizacija i smrti od kovida.

Šest koraka čine vakcinisanje nevakcinsanih, pojačana zaštita za vakcinisane, držanje škola otvorenim i bezbednim, povećan broj testova i zahtevanje maski, zaštita ekonomskog oporavka i povećanje zdravstvene pomoći za osobe koje imaju kovid.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike