Iranski predsednik optužio Izrael za ubistvo naučnika, američki mediji potvrdili

28.11.2020

08:44 >> 08:17

0

Autor: M. I.

Njujork tajms navodi i da je za sada nejasno da li je Amerika mogla unapred da zna za napad

Iranski predsednik optužio Izrael za ubistvo naučnika, američki mediji potvrdili
Copyright Pixabay/PublicDomainPictures

Predsednik Irana Hasan Rohani optužio je danas Izrael za likvidaciju naučnika Mohsena Fahrizadeha, efa iranskog programa nuklearnog naoružanja, navodi se u izveštaju iranske državne televizije.

Iranske vlasti su zapretile odmazdom za ubistvo Fahrizadeha koji je nakon napada ubica nadomak Teherana, preminuo u bolnici, preneo je Rojters.

– Ponovo su zlikovačke ruke globalne arogancije uprljane krvlju plaćenika cionističkog režima. Ubistvo mučenika Fahrizadeha razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje. Fahrizadehovo mučeništvo neće usporiti naša dostignuća – rekao je Rohani.

Američki mediji potvrdili da Izrael stoji iza ubistva

Predstavnici američkih obaveštajnih službi tvrde da je Izrael odgovoran za ubistvo iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea, prenosi list Njujork tajms.

Pročitajte još: Prvi snimci sa mesta gde je ubijen “otac nuklearne bombe”: Atentat koji je uzdrmao ceo svet (FOTO+VIDEO)

– Jedan američki zvaničnik, kao i dvojica drugih pripadnika obaveštajnih službi tvrde da Izrael stoji iza ubistva iranskog naučnika – precizira list.

Njujork tajms, međutim, navodi i da je za sada nejasno da li je Amerika mogla unapred da zna za napad na iranskog naučnika budući da su Izrael i Amerika jedni od najbližih saveznika.

Kako prenosi Sputnjik, List takođe navodi i da su Bela kuća i Centralna obaveštajna agencija (CIA) odbile da komentarišu ove navode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike