Pucao joj u vrat iz neposredne blizine: Šta će biti sa policajcem koji je ubio Ešli Bebit?

07.01.2021

18:45 >> 19:34

0

Autor: M. I.

Sand je rekao da policija Kapitola vrši temeljnu rekonstrukciju napada na zgradu američkog Kapitola

Pucao joj u vrat iz neposredne blizine: Šta će biti sa policajcem koji je ubio Ešli Bebit?
Copyright Printscreen/Twitter

Policajac koji je ubio ženu tokom upada demonstranata u hol američkog Kapitola suspendovan je sa dužnosti dok traje istražni postupak.

Policijski službenik koji je pucao i ubio ženu u Kongresu poslat je na odsustvo i suspendovana su mu policijska ovlašćenja dok se ne sprovede istraga, navodi se u izjavi šefa policije Kapitola Stivena Sanda.

Pročitajte još:

– Dok su demonstranti nadirali prema sali Senata, gde su se nalazili senatori, službenik policije ispraznio je šaržer na odraslu žensku osobu. Medicinska pomoć je pružena odmah, a žena je prevezena u bolnicu gde je kasnije podlegla povredama – rekao je šef policije.

Šef policije je potvrdio ime preminule kao Ešli Babit, prenosi Sputnjik. Sand je rekao da policija Kapitola vrši “temeljnu rekonstrukciju” napada na zgradu američkog Kapitola od strane grupe demonstranata, uključujući bezbednosno planiranje, politike i procedure.

Video zapisi su kružili društvenim mrežama tokom napada na kojima se vidi kako je žena ubijena unutar zakonodavnog zdanja u Vašingtonu. Policija DC-ja je kasnije potvrdila da je žena podlegla povredama u lokalnoj bolnici. Organi reda nisu pružili odmah detalje o incidentu.

Mediji u prvim izveštajima saopštili su da je bila u kritičnom stanju boreći se za život, dok su se na društvenim mrežama mogli videti snimci kako je prebačena u hitnu pomoć.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike