"Mi smo u istom timu": Lukašenko potvrdio da mu je Putin prijatelj i niko drugi

10.01.2021

12:41

0

Autor: J.B.O.

Ne igramo u različitom timu, ni u politici, ni u sportu

"Mi smo u istom timu": Lukašenko potvrdio da mu je Putin prijatelj i niko drugi
Copyright Printscreen/Youtube, Global News

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da smatra da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin prijatelj. Naglasio je da su njih dvojica u istom timu, i u sportskoj, i u političkoj areni.

– Putin je dokazao da je ne samo moj već i prijatelj naroda Belorusije. Iskreno – rekao je Lukašenko.

Predsedniku Lukašenku je bilo teško da odgovori koga još smatra svojim prijateljem.

– To je teško pitanje. Mnogo puta sam razmišljao o tome i došao do zaključka da verovatno nije niko – odgovorio je Lukašenko.

Odgovarajući na pitanje ko su mu neprijatelji, predsednik Belorusije je rekao da ima mnogo oponenata, ali da će vreme pokazati da li će neko od njih postati i njegov neprijatelj.

Pročitajte još:

Lukašenko je zatim pozvao novinare da prate njegov hokejaški trening i poručio da ruski predsednik Vladimir Putin i on “ne igraju u različitom timu, ni u politici, ni u sportu”.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko najavio je danas da će nacrt novog Ustava biti spreman do kraja ove godine, a potom i sazvan referendum za njegovo usvajanje.

Belorusiju su od 7. avgusta potresali protesti opozicije koja osporava validnost rezultata predsedničkih izbora, ali je Lukašenko, koji je na položaju predsednika države od 1994. godine odbacio kritike svojih političkih protivnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike