Počela sednica, raspravlja se o Trampovom opozivu: Evo kada će se znati čeka li ga novi impičment

13.01.2021

14:40 >> 19:26

0

Autor: J.B.O.

Predmet će se zatim prebaciti na Senat

Počela sednica, raspravlja se o Trampovom opozivu: Evo kada će se znati čeka li ga novi impičment
Copyright Printscreen / Twitter

Predstavnički dom Kongresa SAD počeo je sednicu na kojoj će razmotriti rezoluciju o opozivu protiv Donalda Trampa, koji predsednika tereti za podsticanje pobune u vezi sa nasilnim neredima na Kapitolu prošle nedelje.

Ako rezolucija bude odobrena, kao što se očekuje, Tramp će postati prvi predsednik u istoriji SAD koji je ikada dva puta bio opozvan.

Očekuje se da glasanje bude oko 21 sat po našem vremenu (oko 15h po lokalnom).

Predmet će se zatim prebaciti na Senat. Tamo bi dve trećine senatora moralo da glasa da se Tramp osudi, kako bi bio uklonjen sa funkcije.

Trenutno se čini malo verovatno da bi Senat glasao za rezoluciju, ali izveštaji ukazuju na to da je republikanski lider Mič Mekonel rekao kolegama da veruje da je Tramp počinio teške prekršaje.

Pročitajte još:

Da podsetimo, u septembru 2019, Predstavnički dom predvođen demokratama pokrenuo je istragu protiv Trampa zbog njegovog navodnog pokušaja da dobije novac za svoju kampanju ucenom o nastavku američke vojne pomoći Ukrajini.

U februaru 2020. godine je Senat, u kome su većina republikanci, oslobodio je Trampa od optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju rada Kongresa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike