SZO izdala najnovije savete kliničarima za lečenje korone!

26.01.2021

12:43 >> 12:30

0

Autor: J.B.O.

Saveti se odnose i na one koji pokazuju dugotrajne simptome bolesti

SZO izdala najnovije savete kliničarima za lečenje korone!
Copyright Tanjug/Dragan kujundžić

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je u danas najnovije savete kliničarima za lečenje pacijenata sa kovidom-19. Saveti se odnose i na one koji pokazuju dugotrajne simptome bolesti nakon oporavka. Saopštila je takođe da im preporučuje upotrebu antikoagulanasa u malim dozama za sprečavanje stvaranja krvnih ugrušaka.

Portparolka SZO Margaret Haris potvrdila na današnjoj konferenciji za novinare u Ženevi da bi tim nezavisnih stručnjaka koji predvodi SZO i koji se trenutno nalazi u kineskom gradu Vuhanu zbog otkrivanja porekla virusa trebalo da napusti karantin u naredna dva dana i nastavi svoj rad.

Haris je odbila da komentariše izveštaje o odlaganju sprovođenja vakcinacije u Evropskoj uniji.

Ona je tim povodom saopštila da nema konkretne podatke, a prioritet SZO je da se zdravstveni radnici u svim zemljama vakcinišu u prvih 100 dana u ovoj godini.

Pročitajte još:

Da podsetimo, države članice EU razmatraju da tuže sudu kompaniju “Astra Zeneka” zbog kršenja ugovorne obaveze o rokovima isporuka vakcina, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Litvanije Edgars Rinkevič.

On je naveo da će tužba biti podneta kao “koordinisana akcija”.

Iz kompanije “Astra Zeneka”, koja je razvila svoju vakcinu u saradnji sa Univerzitetom Oksford, u petak su poručili EU da ne mogu da isporuče dogovorene količine do kraja marta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike