Rat Evropske unije i "Astra Zeneke" se nastavlja: U ugovoru postoje obavezujuće odredbe

29.01.2021

07:57 >> 08:57

0

Autor: A. B.

Ursula fon der Lajen je zatražila objašnjenje od proizvođača lekova za zastoj u isporuci

Rat Evropske unije i "Astra Zeneke" se nastavlja: U ugovoru postoje obavezujuće odredbe
Copyright 24sedam / Ilustracija

Ugovor Evropske unije i kompanije “Astra Zeneka” o njenoj vakcini protiv korona virusa sadrži obavezujuće odredbe, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, i zatražila objašnjenje od proizvođača lekova za zastoj u isporuci.

Ona je za radio Dojčlandfunk rekla da su u ugovoru veoma jasno navedene količine isporuke za decembar i prva tri kvartala 2021. godine, a pomenula je i četiri proizvodna pogona od kojih su dva u Britaniji, prenosi Rojters.

– Postoje obavezujuće odredbe i ugovor je kristalno jasan – rekla je Fon der Lajenova.

YouTube printscreen/ CNBC International TV

Podsetimo, špansko Ministarstvo zdravlja optužilo je Evropsku uniju zbog odlaganja isporuka vakcina protiv koronavirusa, zbog čega je glavni grad Madrid morao da obustavi dalju imunizaciju, piše španski list “Mundo” pozivajući se na sadržaj “procurilog” dokumenta.

Takođe, američka kompanija “Novavaks” saopštila je da su rezultati ispitivanja u Velikoj Britaniji pokazali da je njena vakcina protiv koronavirusa efikasna 89,3 odsto.

Pročitajte još:

Kompanija navodi da su preliminarni rezultati pokazali i da je vakcina skoro isto toliko efikasna protiv novog, zaraznijeg soja koronavirusa, koji je otkriven u Velikoj Britaniji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike