Istražni tim SZO posetio pijacu u Vuhanu: Odatle su krenuli prvi slučajevi koronavirusa

31.01.2021

13:16 >> 18:54

0

Autor: J.B.O.

Tim SZO, koji se bavi istragom, čine stručnjaci iz oblasti veterine, virusologije, epidemiologije, tehnologije i bezbednosti prehrambenih proizvoda

Istražni tim SZO posetio pijacu u Vuhanu: Odatle su krenuli prvi slučajevi koronavirusa
Copyright Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Istražni tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koji u Kini pod strogim nadzorom kineskih zvaničnika traga za poreklom koronavirusa, obišao je pijacu u Vuhanu koja je bila distributivni centar za životne namirnice tokom 76-dnevnog lokdauna prošle godine. Tim je, takođe, posetio i mokru pijacu Huanan koja se dovodi u vezu sa prvim slučajevima koronavirusa s kraja 2019. godine.

Tim SZO, koji se bavi istragom, a koji čine stručnjaci iz oblasti veterine, virusologije, epidemiologije, tehnologije i bezbednosti prehrambenih proizvoda, obišao je juče, u pratnji velike grupe kineskih kolega, dve bolnice u kojima je bilo žarište epidemije.

Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Tokom ove misije, praćene političkim pritiskom zbog nastojanja Kine da izbegne optužbe o pogrešnim odlukama tokom prvih dana epidemije, članovi tima SZO posetili su juče i izložbu posvećenu izbijanju epidemije koronavirusa.

Pročitajte još:

Iz SZO je ranije saopšteno da članovi istražnog tima neće imati kontakte sa lokalnom zajednicom zbor rizika od širenja koronavirusa.

Kineska vlada zastupa teroriju da je epidemija počela zbog virusa uvezenog u smrznutim plodovima mora, neutemeljenu u validnim dokazima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike