Zabrinjavajuće: Primio dve doze vakcine, pa se zarazio koronom!

11.02.2021 | 11:45 >> 11:10

Autor: Mussab Al Shukeir

Prvu dozu dobio je 28. decembra, dok je drugu primio 18. januara

Copyright Rolf Vennenbernd/dpa via AP

Jedan muškarac iz Kalifornije rekao je da mu je dijagnostikovan kovid 19 tri nedelje nakon što je primio drugu dozu vakcine, navodi “CBS Los Angeles”.

Gari Majkl, koji živi u Lejk Forestu u okrugu Orandž, otkrio je da ima virus nakon testiranja, iako su simptomi koje je imao pre toga bili blagi.

Pročitajte još:

Primio je “Fajzerovu” vakcinu, navodi se u izveštaju. Prvu dozu dobio je 28. decembra, dok je drugu primio 18. januara.

Dr Entoni Fauči, vodeći naučnik u zemlji za zarazne bolesti, rekao je da najnoviji dokazi ukazuju na to da su dve vakcine koje se koriste u SAD – “Fajzerove” i “Modernine” – efikasne čak i protiv novih sojeva virusa.

Glavni medicinski službenik KPC “Health” Tirso del Junko rekao je u intervju za CBS da ga nije iznenadilo kada je čuo za Majklovu dijagnozu.

– Mislim da sam tokom poslednje tri nedelje čuo za šest ili sedam nezavisnih slučajeva pojedinaca koji su vakcinisani u različitim rokovima, a da su kasnije imali pozitivan test. Mislim da će se to i dalje dešavati – kazao je on.

Podsetimo, Fauči je procenio da između 70 i 85 odsto američkog stanovništva treba da se vakciniše kako bi se zaustavila pandemija koja je ubila skoro 470.000 Amerikanaca.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam