Lavrov oštar, moguć i prekid odnosa sa EU: Ako želite mir, spremite se za rat!

12.02.2021 | 08:46 >> 09:45

Autor: Jelena Stokic Jovanovic

Ne bismo voleli da se izolujemo od sveta, ali smo spremni i na to. Ako želite mir, spremite se za rat, rekao je ruski ministar spoljnih poslova

Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Moskva ne odbacuje mogućnost prekidanja veza sa Evropskom unijom, ukoliko Brisel uvede sankcije koje će ugroziti rusku ekonomiju, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za Solovjev kanal na Jutjubu, a preneo TAS S.

-Verujemo da smo spremni. Budemo li videli još jednom, kao što smo videli mnogo puta dosad, da su sankcije uvedene u oblastima koje nanose štetu našoj ekonomiji i najosetljivijim oblastima- , na trenutak je ostao nedorečen Lavrov, a onda je dodao:

-Ne bismo voleli da se izolujemo od sveta, ali smo spremni i na to. Ako želite mir, spremite se za rat- rekao je on.

Pročitajte još

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj koji je prošle nedelje bio u poseti Rusiji, najavio je danas da će zemljama članica Unije preporučiti uvodjenje sankcija protiv te države.

Ruska vlada se nalazi na autoritarnom putu i ​​pokazuje se bez milosti u aferi opozicionara Alekseja Navaljnog… Bilo bi dobro predvideti sankcije. Iskoristiću svoje pravo na inicijativu i daću predloge koji će kombinovati i akcije za borbu protiv dezinformacije i sajber napada“, rekao je Borelj u Evropskom parlamentu.

Očekuje se da će te predloge Borel podneti ministrima spoljnih poslova EU na sastanku 22. februara. Usvajanje sankcija zahteva jednoglasnost svih članica Unije.

 

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam