Šokantan poziv odložio glasanje za Trampov impičment

13.02.2021

16:01 >> 16:12

0

Senat odložio glasanje za impičment u subotu

Šokantan poziv odložio glasanje za Trampov impičment
Copyright Profimedia

U danu kada je trebalo da se Senat oglasi o tome da li će izglasati impičment bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, sve je stalo zbog novih dokaza.

Naime, kako pišu američki mediji, u pitanju je poziv koji je 6. janara kada je napadnuta zgrada Kongresa, Tramp obavio sa predstavnikom republikanske stranke Kevinom Mekartijem.

Senat ovim povodom produžava suđenje da bi pogledao dokaze, dok su oni koji su glasali za Trampov opoziv, traže ljude koji će svedočiti o razgovorima tog dana kada je grupa demonstranata probila u zgradu na Kapitolu.

Profimedia

Mekarti je tog 6. januara zatražio od Trampa da javno “otkaže pobunu” i rekao mu da su nasilnu rulju činile njegove pristalice, a ne krajnje levičarski antifašisti, kako je tadašnji predsednik insistirao.

Mekarti je istakao poslanicima da je Tramp rekao: “Pa, Kevine, pretpostavljam da su ovi ljudi više uznemireni zbog izbora nego vi.”

Taj komentar pokrenuo je ono što je opisano kao žustra rasprava između Trampa i Mekartija.

Pročitajte još:

Sa druge strane, republikanski članovi Kongresa rekli su da je poziv otkrio da Tramp nije imao nameru da poziva izgrednike da zaustave nasilje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike