Lukašenko o "kontrolisanom haosu": Prete nam uništenjem, režira se politika konflikta

02.12.2020

13:45

0

Autor: A. B.

Predsednik Belorusije, je između ostalog obratio pažnju na nerede u SAD i Evropi koje su se smatrale pogodnim za život

Lukašenko o "kontrolisanom haosu": Prete nam uništenjem, režira se politika konflikta
Copyright Printscreen / Youtube

Aleksandar Lukašenko izjavio je danas na onlajn sednici Organijzacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) da međunarodni poredak klizi u takozvani “kontrolisani haos”.

– Međunarodni poredak klizi u takozvani kontrolisani haos. Vidi se smišljena i režirana delatnost globalnih igrača koji nekad ne vode računa ni o čemu, čak ni o interesima sopstvenog naroda – rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, “aktivnosti ove organizacije se vrše u teškim uslovima”.

– Sistem međunarodnih odnosa se deformiše, kao i mehanizmi kontrole naoružanja. U razgovoru (između država) sve više dominira konfrontaciona retorika. Svet još jednom stoji na pragu nekontrolisane trke u naoružanju – rekao je Lukašenko.

Šef beloruske države je konstatovao da pandemija kovid 19 nije samo zakomplikovala probleme međunarodne saradnje, već je zaoštrila socijalne konflikte. U celom svetu su u toku masovni neredi, bez presedana.

– Već je jasno da to nisu spontane pojave nezadovoljstva, kako mediji pokušavaju da nam predstave – naglasio je on.

Lukašenko je obratio pažnju na nerede u SAD i Evropi koje su se smatrale pogodnim državama za život, modelom demokratije.

– Očigledno nije pronađena univerzalna ravnoteža između građanskih sloboda i interesa nacionalne bezbednosti u zapadnim društvima. Izgleda da je to razlog sve snažnijem nametanju dvostrukih standarda međunarodnoj javnoj svesti – rekao je beloruski predsednik.

– Sa jedne strane, vrlo oštra reakcija zapadnih vlasti na proteste i u celini nepopularnu državnu politiku, predstavlja se kao objektivna potreba. Sa druge strane, mere drugih država za osiguranje stabilnog razvoja, održavanje poretka i zakonitosti predstavlja se kao diktatura i despotizam. Iako su te mere višestruko mekše od onih kod njih – naglasio je Luakšenko.

Beloruski lider je dodao da u uslovima neravnopravnih sistema, manipulisanje ljudima, upotreba hibridnog uticaja i tehnologija takozvanih obojenih revolucija postali su uobičajena pojava.

– Štaviše, nema tu nikakvih obojenih revolucija, to su obični neredi – zaključio je Lukašenko.

Lukašenko šokirao ceo svet: Neću biti predsednik čim donesemo ustav!
Lukašenko otkrio: Spremali su atentat na mene, ali me politički protivnik spasio

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike