Putin povodom najnovije zdravstvene situacije: "Neki su očekivali da će Rusija propasti!"

04.03.2021

12:51

0

Autor: J.B.O.

Naveo je da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji jenjava i dalje postoji mnogo izazova

Putin povodom najnovije zdravstvene situacije: "Neki su očekivali da će Rusija propasti!"
Copyright Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je još jednom da potpuna pobeda nad pandemijom kovida može se postići samo udruživanjem napora, što uključuje saradnju država.

– Samo udruživanjem napora na međunarodnoj sceni možemo postići konačni rezultat i konačnu pobedu nad kovidom“ – kazzao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći “„Mi smo zajedno“”.

Naveo je da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji jenjava i dalje postoji mnogo izazova koji su, kako kaže, opasne prirode.

Zbog toga je poručio da su rad i podrška dobrovoljaca i dalje potrebni, te očekuje da volonteri nastave rad, prenosi Sputnjik.

Ruski lider je primetio da su neki očekivali da Rusija doživi neuspeh u borbi protiv pandemije.

„Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti“, rekao je ruski predsednik, pa naglasio da je rezultat postignut zahvaljjujući lekarima, državi i dobrovoljcima.

Pročitajte još:

– „Pogledajte, sada se morbiditet neprestano smanjuje – to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, lekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat“ – naglasio je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike