Haos u Mjanmaru: Umro još jedan opozicioni političar nakon hapšenja!

09.03.2021

12:44

0

Njegovi rođaci sada pokušavaju da preuzmu njegovo telo u Vojnoj bolnici

Haos u Mjanmaru: Umro još jedan opozicioni političar nakon hapšenja!
Copyright Profimedia

Funkcioner stranke Nacionalna liga za demokratiju smenjene premijerke Mjanmara Aung San Su Ći umro je u pritvoru nakon što je uhapšen rano jutros, potvrdio je Rojtersu njegov stranački kolega.

Ba Mio Tein, poslanik raspuštenog parlamenta u Mjanmaru , rekao je agenciji da je partijski funkcioner Zo Majat Lin uhapšen rano jutros oko 1.30 i da njegovi rođaci sada pokušavaju da preuzmu njegovo telo u Vojnoj bolnici.

Podsetimo, Kin Maung Lat, opozicioni političar i član stranke svrgnute premijerke Mjanmara Aun San Su Ći, takođe je preminuo u pritvoru, pre dva dana.

Pročitajte još:

Uzrok smrti nije poznat, ali dopisnik Rojtersa video je fotografiju mrtvog Lata s krvavom tkaninom na glavi. Policija se nije oglašavala o ovom slučaju.

U Mjanmaru vlada haos već mesec dana, otkako je vojska izvršila državni udar i pritvorila izabranu predsednicu vlade Aung San Su Ći i brojne druge političare, njene stranačke kolege, zbog navodne prevare na izborima u novembru.

Neke zapadne zemlje uvele su vojnoj hunti ograničene sankcije i osudile puč koji je izvela vojna hunta.

Po svemu sudeći, hunta je odlučna da primenom sile zadrži vlast i odupre se masovnim protestima, kao i građanskoj neposlušnosti koja se odražava i na rad državnih službi, lokalne administracije, medija, zdravstvenog i obrazovnog sistema. Na protestima koji se svakodnevno održavaju u toj zemlji ubijeno je na desetine demonstranata, a snage bezbednosti otvarale su vatru gotovo bez upozorenja u nekoliko gradova, potvrdili su svedoci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike