Kamera sve zabeležila: Žene se iživljavale nad vozačem Ubera, odbijale da nose masku i kašljale u njega (VIDEO)

13.03.2021

13:00 >> 12:33

0

Jedna od njih je uhapšena, a druga tek treba da se preda policiji

Kamera sve zabeležila: Žene se iživljavale nad vozačem Ubera, odbijale da nose masku i kašljale u njega (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/KPRC 2 Click2Houston

Sabhakar Kadka (32), vozač Ubera iz Kalifornije, podelio je nedavno video od 42 sekunde u kom se vidi kako su ga tri putnice maltretirale nakon što je odbio da ih vozi zbog toga što jedna od njih nije imala zaštitnu masku.

Policija San Franciska identifikovala je dve od tri žene koje su se iživljavale nad vozačem. Radi se o Arni Kimiaj (24) i Malejži King (24). Kingova je žena u crvenom na levoj strani snimka, dok je Kimiaj žena u crnom koja je sedela direktno iza vozača.

U snimku se vidi da je Kimiaj skinula svoju masku, svukla vozačevu masku i nakašljala se u njegovom pravcu dok je pokušavala da dođe do telefona koji je sve zabeležio. Za to vreme Kingova je spustila masku i dobacivala da ima koronavirus.

Kingova je uhapšena, a Kimiaj komunira sa policijom preko pravnog zastupnika, koji tvrdi da ona namerava da se preda policiji, navodi se u saopštenju Policijske uprave San Franciska. Optužbe protiv nje biće dostupne javnosti kada bude u pritvoru.

Kadka je tri žene primio u vozilo u San Francisku u nedelju, 7. marta, ali je ubrzo primetio da jedna od njih ne nosi masku, pa je posle nekoliko minuta zaustavio automobil na benzinskoj pumpi kako bi žena bez maske mogla da je kupi i stavi na lice, što je ona i uradila.

 

Ipak, u tom trenutku shvatio je da mu je dosta podrugivanja, pa je po njenom povratku u vozilo rekao putnicama da se vožnja tu završava i da će da se odveze svojoj kući. To ih je samo još više razjarilo.

U snimku se može videti da žena koja je sedela odmah iza Kadke skida svoju masku i kašlje u njegovom pravcu. Za to vreme, žena u crvenom je dobacivala “ja imam koronu”, skinuvši masku sa nosa i usta. Žena u crnom pokušala je i da dođe do Kadkinog telefona, gurajući se s njim u prednjem delu automobila, ali je on uspeo da joj ga otme.

Uber je sve tri putnice identifikovao i zabranio im putovanje u vozilima njihovog servisa. U maju prošle godine kompanija je donela odluku da vozači moraju da prave selfije u okviru aplikacije kako bi potvrdili da nose maske pre nego što u vozilo prime putnike. I od putnika je zahtevano da potvrde da imaju masku ili da im je lice prekriveno pre ulaska u automobil, ali od njih nije traženo da prave selfije.

Konflikti zbog nenošenja maski bili su česti tokom pandemije, a posebno se povećao broj napada na azijske Amerikance.

– Odvratno je kako se ljudi ponašaju prema onima koji su drugačiji od njih. Imam mnogo prijatelja koji rade u prodavnicama, na benzinskim pumpama i sa mušterijama i većina nji ima priče slične mojoj. Verujem da su moj izgled i govor imali važnu ulogu u ovom događaju – rekao je Kadka.

Pročitajte još

Kadka tvrdi da je sukob u vozilu trajao oko 15 minuta, ali nije jasno šta se dešavalo pre i posle snimka koji traje 42 sekunde. Kamera u njegovom automobilu snima samo dok traje vožnja, pa neki trenuci nisu zabeležni jer je bio parkiran i odbijao da nastavi dalje.

Na kraju rasprave žene su napustile vozilo, ali je neidentifikovana osoba “došla do otvorenog prozora i naprskala biber sprej u vozilo”, saopštili su iz policije, ističući da nije poznato ko je to uradio pošto kamera nije snimila ovaj trenutak. Počinilac je odmah nakon toga pobegao, a nadležni organi trenutno istražuju i ovaj incident.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike