Pune ulice i šetališta: Masovno kršenje mera u Parizu

23.03.2021

22:26 >> 09:12

0

Autor: M. I.

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u Parizu da se usprotivi novim merama zaključavanja

Pune ulice i šetališta: Masovno kršenje mera u Parizu
Copyright Pixabay

Parižani su za vikend navalili na ulice francuske prestonice kako bi uživali u prolećnom suncu, uprkos tome što su u gradu ponovo uvedene stroge mere “zaključavanja”, piše britanski “Dejli mejl”.

Premijer Žan Kasteks je prošle nedelje poručio ljudima u Parizu, Lionu i Nici da ne izlaze iz svojih domova ukoliko to nije apsolutno neophodno, a zemlja je zatvorila sve radnje osim prehrambenih, u pokušaju usporavanja trećeg talasa kovida.

pročitajte još:

Ipak, predsednik Emanuel Makron u petak je insistirao na tome da se ljudima dozvoli da izađu i druže se i odbacio priče o “zaključavanju”, rekavši da to nije pravi termin za opis novih mera, navodi “Dejli mejl”.

To je, kako navodi londosnki list, napunilo parkove i šetališta u Parizu tokom vikenda, zbog čega su stručnjaci upozorili da će se povećati stopa obolevanja, a neki kažu i da je Francuska “izgubila bitku” protiv virusa.

Nekoliko hiljada demonstranat okupilo se u Parizu da se usprotivi novim merama “zaključavanja”, a u Marselju se oko 6.500 ljudi okupilo na uličnom karnevalu, čime se krše mere “zaključavanja”.

Učesnici su rekli da su se zasitili ograničenja – više od godinu dana nakon što su prvi put uvedena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike